Ο Τρίσκο των 20 και οι άλλοι 17

Έχοντας σκοράρει 38 φορές στο πρωτάθλημα, αλλά για να είμαστε πιο ακριβείς στατιστικά 36 (τα 2 γκολ με τη Πάφο ήρθαν στα χαρτιά), η ΑΕΚ κυμαίνεται στα 1,6 γκολ ανά αγώνα.

Κάπου εκεί είναι και ο απολογισμός της σε όλες τις διοργανώσεις, αφού στις 23 αγωνιστικές πρωταθλήματος, προστίθενται 12 ευρωπαϊκά ματς, τρεις αγώνες κυπέλλου και το Σούπερ Καπ. Οπότε σε 39 αγώνες, οι ομάδα της Λάρνακας καταγράφει 65 γκολ (21 στην Ευρώπη, 1 σούπερ καπ, 5 κύπελλο) και για να είμαστε πιο ακριβείς σκόραρε 63 φορές. Οπότε το 1,6 πάνω κάτω είναι ο γενικός της απολογισμός.

Σημειώστε για λόγους σύγκρισης, ότι πέρσι στο πρωτάθλημα, μετά από 23 αγωνιστικές είχε 50 γκολ (φυσικά πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι πέρσι η κανονική περίοδος ήταν 26 αγωνιστικές και άρα υπήρχαν θεωρητικά πιο πολλά βατά παιχνίδια). Ένας σοβαρότατος λόγος της πτώσης είναι φυσικά η διπλή απουσία του Τολμές. Από την άλλη υπάρχει ο Τσισκόφσκι που με τα 19 γκολ (20 στο πρωτάθλημα, 8 στην Ευρώπη, 1 στο κύπελλο), κάνει θραύση.  

Σε 9 από τους 39 αγώνες της η ΑΕΚ δεν σκόραρε. Τρεις στην Ευρώπη (Ντάνταλκ, Ζυρίχη, Λουντογκόρετς) και έξι στο πρωτάθλημα (Πάφος, Ομόνοια, Απόλλωνα, ΑΕΛ 2,  Νέα Σαλαμίνα).

Η λίστα των σκόρερ της ΑΕΚ είναι μακροσκελής, με 18 άτομα, οπότε υπάρχει πλουραλισμός και αυτό αντισταθμίζει σε κάποιο βαθμό την όχι και τόσο ικανοποιητική επίδοση. Δύο εκ των παικτών που πέτυχαν γκολ, αποχώρησαν τον Ιανουάριο (Ασούμπρε, Τομάς).

Αναλυτικά τα γκολ της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις: Τρισκόφσκι 20, Τολμές 9, Ακοράν 6, Λαρένα 5, Γιάννου 4, Τέτε 3, Καταλά 3, Χέφελ 2, Τρουγιόλς 2, Κάσες 1, Ίγκορ 1, Σάστρε 1, Ακίνο 1, Γκονζάλες 1, Ράσπας 1, Ρουσιάς 1, Ασούμπρε 1, Τομάς 1.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο