Το ξέρουν, το έζησαν… 180 φορές

Το ντέρμπι Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ έχει αποκτήσει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια. Είναι με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα το μεγαλύτερο. Ιδού που για τους «κυανόλευκους» της Λεμεσού έρχεται άλλη μία μεγάλη, πολύ μεγάλη και σπουδαία αναμέτρηση με τον αντίπαλο τους. Με τις συγκυρίες να τον ευνοούν απόλυτα το τελευταία διάστημα, ο Απόλλωνας βρέθηκε στο +2 στη κορυφή και έχει ενώπιον του την πρόκληση να γίνει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Καλείται αυτή τη φορά να μετατρέψει τα θετικά για αυτόν δεδομένα τουλάχιστον σε θετικότατα. Είναι ένα ματς, που ο Απόλλωνας πρέπει να απλώσει στο γρασίδι του Τσιρείου, όλα τα ατού του, αλλά και να κάνει την τέλεια διαχείριση, αποφεύγοντας πράγματα που του στοίχησαν σε προηγούμενες περιπτώσεις. Το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες, το γνωρίζουν πολύ καλά. Πρώτιστα μέσα από τις εμπειρίες τους στα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι παίκτες που απαρτίζουν το σημερινό ρόστερ του Απόλλωνα, έχουν βιώσει συνολικά αυτή την εμπειρία, το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα) 180 φορές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Σούπερ Καπ.
 
Μπορεί να υπάρχουν οι νεοφερμένοι (Μπρου, Περέιρα, Καραγιόλ κτλ), που μετρούν μόνο τη φετινή εμπειρία, αλλά υπάρχουν και οι παλιοσειρές που ξέρουν απέξω και ανακατωτά το παιχνίδι αυτό. Με πρώτους τους Βάλε (συμπληρώνει 30), Παπουλλή, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ 8 παίκτες της ομάδας μετρούν διψήφιο αριθμό.
 
Αναλυτικά η λίστα με τις συμμετοχές των «κυανολεύκων» στα ντέρμπι Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις:
Βάλε 29, Παπουλής 27, Πέδρο 18, Βασιλείου 18, Σακέτι 15, Χάμπος 15, Στυλιανού 12, Ρομπέρζ 10, Σαρδινέρο 9, Σκέμπρι 6, Ζελάγια 5, Μάρκοβιτς 3, Γιούστε 3, Κίσσας 2, Περέιρα 2, Φαουπαλά 2, Ουεντραόγκο 1, Ψύχας 1, Καραγιόλ 1.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο