Γι' αυτό δεν είναι πρωταθλητής από τον Μάρτιο

Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν αξιοποιεί το ΓΣΠ είναι κάτι που αποτυπώνεται στην στατιστική πλευρά των εντός έδρας αγώνων του και γενικότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται μόλις στο +1 από τον Απόλλωνα, αλλά αν είχαν λιγότερες απώλειες στο σπίτι τους θα ήταν -σχεδόν- πρωταθλητές από τον Μάρτιο.

Οι αριθμοί είναι καταγεγραμμένοι και αποδεικνύουν τα πιο πάνω. Σε 12 παιχνίδια η ομάδα της Λευκωσίας έχει έξι νίκες και ισάριθμες γκέλες. Δηλαδή μιλάμε για ποσοστό νικών 50%. Ο ΑΠΟΕΛ αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό θα σημειώσει μια πρωτοφανή στατιστική πλευρά στα εντός έδρας παιχνίδια του από το τότε που χρησιμοποιεί το ΓΣΠ. Ουδέποτε στο παρελθόν η ομάδα της Λευκωσίας δεν είχε τις ίδιες ή λιγότερες νίκες από τις απώλειες της.

Επίσης, ο ΑΠΟΕΛ (μαζί με τη Νέα Σαλαμίνα) έχει τις λιγότερες εντός έδρας νίκες από τις ομάδες του 1ου γκρουπ. Μόλις έξι όπως αναφέραμε πιο πάνω. Ακόμα και η Ομόνοια που είναι στην 6η θέση έχει εφτά, όσες και η ΑΕΛ, ενώ ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ οχτώ.

Επιπρόσθετα, οι γαλαζοκίτρινοι στην εντός έδρας συγκομιδή βαθμών είναι στην τελευταία θέση, μαζί με την ΑΕΛ και τη Νέα Σαλαμίνα με 22. Προηγούνται Απόλλωνας και ΑΕΚ με 26 βαθμούς (οι κυανόλευκοι με 13 παιχνίδια) και ενδιάμεσα η Ομόνοια με 24 και πάλι με αγώνα περισσότερο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το ΓΣΠ είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του για το 7ο σερί πρωτάθλημα. Απομένουν τέσσερα ντέρμπι με Ομόνοια, Νέα Σαλαμίνα, Απόλλωνα και ΑΕΛ. Αν τα κερδίσει θα βελτιώσει σημαντικά τα στατιστικά του και θα αγκαλιάσει τον τίτλο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο