Στατιστικά μισή μονάδα, πραγματικά χαώδης απόσταση

Στην Ομόνοια οι αλλαγές θα είναι και πάλι σαρωτικές το Καλοκαίρι, με την προσδοκία ότι επιτέλους και μετά από χρόνια, θα δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Η πρόοδος θα πρέπει να είναι τεράστια. Τι σημαίνει στατιστικά και μαθηματικά ο πρωταγωνιστικός ρόλος, πως μεταφράζεται σε βαθμούς και στους σπόρους που φέρνουν τη συγκομιδή, δηλαδή τα γκολ υπέρ και κατά.

Ας πάρουμε το δείγμα των τελευταίων τριών περιόδων, της τρέχουσας σε 25 αγώνες και των δύο προηγούμενων σε 36 αγωνιστικές. Και ας βάλουμε κάτω τους μέσους όρους βαθμών, επίθεσης και άμυνας των τεσσάρων πρώτων ομάδων ανά κατηγορία , σε σύγκριση με την Ομόνοια.

Λοιπόν ο μέσος όρος βαθμών είναι μερικές… τρίχες πάνω από το 2 ανά αγώνα. Η Ομόνοια μαζεύει λίγο κάτω από το 1,5 βαθμό ανά παιχνίδι. Οι τέσσερις καλύτερες επιθέσεις αποδίδουν δύο γκολ ανά αγώνα, Οι «πράσινοι» είναι κοντά στο 1,6. Οι κορυφαίες άμυνες δέχονται στη τριετία 0,85 γκολ, η Ομόνοια 1.45.

Με δύο λόγια για να μπορεί η Ομόνοια να ανταγωνιστεί και να διεκδικήσει θέση στις 4 πρώτες πρέπει να: Παίρνει 0,6 βαθμό ανά αγώνα, να σκοράρει 0,4 τέρματα παραπάνω και να δέχεται 0,6 λιγότερα. Η μισή πάνω κάτω μονάδα φαντάζει αριθμητικά ελάχιστη, αλλά σε πραγματικούς αριθμούς μιλάμε για χαώδεις διαφορές που πρέπει να καλύψει.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο