Μίκρυναν οι εστίες ρε παιδιά;

Οι συγκρίσεις με την αμέσως προηγούμενη χρονιά βγάζουν συνήθως καλά συμπεράσματα. Μία εξ΄αυτών αποτελεί η επιθετική γραμμή των ομάδων. Ο μέσος όρος τερμάτων έχει πέσει σημαντικά (2,9 ανά αγώνα σε 2,6)και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε πραγματικούς αριθμούς, οι διαφορές είναι όμως πολύ μεγάλες και αξιοσημείωτες.

Συνήθως οι μεγάλες ομάδες καθορίζουν την στατιστική της επίθεσης. Προσέξτε λοιπόν τι συμβαίνει, πόση μεγάλη διαφορά υπάρχει από πέρσι.
Ιδού οι πίνακας με τις επιθέσεις πέρσι και φέτος, μέχρι την 25η αγωνιστική:
 
ΟΜΑΔΑ               17-18     18-19
ΑΠΟΕΛ                 69           49
Απόλλων             63           57*
ΑΕΛ                        35           36
ΑΕΚ                        56           38*
Ομόνοια              50           29
Ανόρθωση          40           30
 
Η Ομόνοια είναι στα -21, ο ΑΠΟΕΛ στο -20, η ΑΕΚ στο -18, η Ανόρθωση στο -10. Ουσιαστικά μόνο η ΑΕΛ έχει αύξηση (1 γκολ). Ο Απόλλωνας παρουσιάζει σχετικά μικρότερη κάμψη. Φυσικά θα πρέπει να προσμετρήσει κάποιος ότι πέρσι στις 25 αγωνιστικές ήμασταν ακόμη στη 1η φάση. Άρα με 26 αγωνιστικές έναντι 22 πριν πλέι-οφ τα βατά παιχνίδια ήταν παραπάνω, άρα και λογικά οι επιθετικές επιδόσεις των μεγάλων θα ήταν κάπως αυξημένες. Υπάρχουν φυσικά και άλλα πράγματα.

Η πτώση Ντάρμπισαϊαρ και Τολμές, που σίγησαν για διάφορους λόγους. Από την άλλη όμως υπολογίστε πως στη πιο πάνω λίστα, στη κάρτα της τρέχουσας χρονιάς, υπάρχουν και γκολ στα χαρτιά. Τα 3 που πήρε ο Απόλλωνας για την υπόθεση Ουζόχο, άρα για την ομάδα της Λεμεσού, εντός γηπέδου η πτώση πάει στο -9 (και η Ανόρθωση στο -9 για να είμαστε πιο ακριβείς αφού της διαγράφηκε ένα γκολ). Δύο γκολ πήρε «δώρο» και η ΑΕΚ στην υπόθεση Ζαντή, άρα αγωνιστικά ομιλούντες πέτυχε 36, άρα 20 λιγότερα από πέρσι. Με όλα τα ελαφρυντικά, η μείωση στα γκολ παραμένει μεγάλη, λες και μίκρυναν οι εστίες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο