Η Αρχή, οι αιτήσεις και το Τσίρειο

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα είναι αυτό με τις άδειες λειτουργίας των αθλητικών χώρων και ειδικά των γηπέδων εκείνων που φιλοξενούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες της Α` κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: 

Σέντρα στο Τσίρειο αντί στο στολίδι!
Πρόβλημα στο «Τάσος Μάρκου»

Κάθε χρόνο όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην Α` κατηγορία ή οι αρχές των γηπέδων που χρησιμοποιούνται από ομάδες της Α` κατηγορίας ή ιδιοκτήτες γηπέδων πρέπει να εξασφαλίζουν πιστοποιητικό ασφάλειας. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίζουν και άδεια λειτουργίας η οποία ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια. Η υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και εκθέσεων προς την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων λήγει στις 30 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα καμία ομάδα, καμία αρχή γηπέδου και κανένας ιδιοκτήτης γηπέδου δεν έχει υποβάλει στην Αρχή Αδειοδότησης τα απαραίτητα στοιχεία.

Ως το πιο σημαντικό ή καλύτερα ένα από τα πιο σημαντικά δικαιολογητικά είναι το πιστοποιητικό ασφάλειας είναι η στατική και αντισεισμική μελέτη η οποία εκδίδεται από δυο πολιτικούς μηχανικούς. Χωρίς αυτές τις μελέτες η Αρχή δεν μπορεί να εκδώσει άδεια λειτουργίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι αρκετά γήπεδα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης είναι γνωστό ότι τόσο οι ιδιοκτήτες γηπέδου ή και τα Δ.Σ. των ομάδων που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για βελτίωση των χώρων. Προσπάθειες που πολλές φορές πραγματοποιείται χωρίς την οικονομική στήριξη από το κράτος.

Πάλι το Τσίρειο στάδιο

Το νέο γήπεδο της Λεμεσού καθυστερεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι Απόλλων, ΑΕΛ και Άρης θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος το Τσίρειο στάδιο. Για το συγκεκριμένο στάδιο πάλι προκύπτει πρόβλημα.  Συγκεκριμένα θα πρέπει να υποβληθούν στην Αρχή Αδειοδότησης εκθέσεις πολιτικών μηχανικών για την κατάσταση του σταδίου με υπαρκτό τον κίνδυνο για μείωση των αριθμών φιλάθλων που θα μπορούν να φιλοξενούνται.

CCTV

Αν ανατρέψουμε τον χρόνο πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι ένα χρόνιο πρόβλημα αρκετών αθλητικών χώρων είναι το CCTV (Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης).  Η Αρχή Αδειοδότησης ζήτησε από την Αστυνομία συγκεκριμένες οδηγίες για την λειτουργία του CCTV, πως θα πρέπει να λειτουργεί, με πόσες κάμερες, αν θα πρέπει να είναι και εκτός σταδίου (πάρκινγκ) και πολλές άλλες πληροφορίες επί του θέματος.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο