Ποιος θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα;

Φουντώνει η μάχη του τίτλου προς τέρψη των ποδοσφαιρόφιλων. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας δείχνουν για την ώρα αδυναμία να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για να χτίσουν διαφορά ασφαλείας στην κούρσα του πρωταθλήματος και αυτό χαρίζει μια άγρια ομορφιά στην πλοκή της υπόθεσης, που καθιστά απρόβλεπτο το τέλος.    

Ποιος θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα;

Ένα ρητορικό ερώτημα που ψάχνει απάντηση μέσα από τις 6 τελευταίες στροφές του «μαραθωνίου». Ασφαλώς και έχει προβάδισμά ο ΑΠΟΕΛ (πέρα των 2 βαθμών έχει και το πλεονέκτημα μιας πιθανής ισοβαθμίας, καθώς ήδη έχει κερδίσει τρείς φορές τον Απόλλωνα), αλλά από την στιγμή που η διαφορά παραμένει στη μια νίκη και υπάρχει άλλο ένα μεταξύ τους ντέρμπι, όλα μπορούν να συμβούν.

Και εδώ προκύπτει άλλο ένα ερώτημα. Με την αστάθεια που παρουσιάζουν οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα κριθεί άραγε το πρωτάθλημα στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΓΣΠ αμέσως μετά το Πάσχα;

Ας μη προτρέχουμε όμως. Μέχρι τότε μεσολαβούν τρείς δύσκολοι αγώνες τόσο για τον ΑΠΟΕΛ όσο και για τον Απόλλωνα, προτού φάνε φλαούνα και τσουγκρίσουν αυγά.

Η τριάδα του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πριν τη διακοπή για το Πάσχα και πριν από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα έχει κατά σειρά ΑΕΛ (εκτός), Σαλαμίνα (ΓΣΠ) και ΑΕΚ (εκτός). Και αν με τη Σαλαμίνα στο ΓΣΠ θα έχει τον πρώτο λόγο –έστω και αν σπάει τα μούτρα του εντός – οι δύο έξοδοι που έχει η ομάδα του Τραμετσάνι είναι υψηλού κινδύνου. Όχι μόνο γιατί θα πάει σε δύσκολες έδρες, αλλά και γιατί θα συναντήσει και δύο ποιοτικές και σκληροτράχηλες ομάδες που παλεύουν «στήθος με στήθος» για την τρίτη θέση 

Η τριάδα του Απόλλωνα

Αντίθετα ο Απόλλωνας έχει δύο παιχνίδια στο «Τσίρειο». Στην αμέσως επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τη Σαλαμίνα και αφού ταξιδέψει στο ΓΣΠ για να παίξει με την Ομόνοια, ακολούθως έχει το τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Εκ πρώτης μπορεί η τριάδα αγώνων του Απόλλωνα να μην έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με εκείνο του ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν παύει από του να είναι επίσης υψηλού κινδύνου. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο