Λούκας Φανιέρος: "Στυλ μασονίας, οι μεγάλοι κάνουν ότι θέλουν"

Στη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ μίλησε ο προέδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας της Αραδίππου ν' αφήνει σαφέστατες αιχμές για όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Ποια είναι η σχέση του Ερμή με την Ελλάδα; «Πάντα ήμασταν Έλληνες. Μου αρέσουν οι Έλληνες. Η κουλτούρα τους μας ταιριάζει. Είναι δυνατοί ποδοσφαιριστές και τους αρέσουν τα δύσκολα».

Πως είναι εκεί η κατάσταση; Η δεύτερη κατηγορία πως είναι; «Εδώ υπάρχει μόνο η πρώτη κατηγορία. Η κατάσταση εδώ είναι στυλ μασονίας. Οι μεγάλοι κάνουν ότι θέλουν. Εμείς είμαστε αντιδραστικοί , δεν μας νοιάζει, κάνουμε αυτό που θέλουμε. Οι έξι μεγάλες, εμείς οι δευτερεύοντες ομάδες και οι τελευταίες που είναι του χαμού. Εκείνες είναι απλά για να λέγονται ως ομάδες. Συμπληρώνουν το καρέ. Υπάρχουν τρια στάδια. Το πάτωμα, το μεσαίο και το πάνω. Οι μεγάλοι κάνουν ότι θέλουν, παίρνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μπαίνουν στην Ευρώπη παίρνουν τα εκατομμύρια».

Με τις ευλογίες της ΚΟΠ; «Όχι να σας εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ. Έχω καλές σχέσεις εγώ με την ΚΟΠ. Δεν είναι η ΚΟΠ. Εδώ η κάθε ομάδα υπάγεται σ’ ένα κομματικό κανόνα. Εδώ είμαστε μπλε, κόκκινοι, γαλάζιοι».

Τα κόμματα επηρεάζουν καταστάσεις στο ποδόσφαιρο; «Τα πάντα. Για να καταλάβεις τώρα είναι σκοτωμένοι σε μια παράταξη εδώ. Για τον λόγο ότι δυο ομάδες που είναι δικές της τσακωθήκανε, διαλέξανε τη μια ομάδα και οι άλλοι έδωσαν τα ψηφοδέλτια πίσω».

Ποιος θα το πάρει; Το ΑΠΟΕΛ ή ο Απόλλωνας; «Κοίταξε το ΑΠΟΕΛ όπως δείχνει έχει σκαμπανεβάσματα αλλά ξέρει το παιχνίδι, είναι για τα δύσκολα. Υπάρχουν και τα μπάτζετ που είναι πολύ διαφορετικά από τους άλλους. Το ΑΠΟΕΛ δεν το έβλεπα να παίρνει το πρωτάθλημα αλλά όταν έρθει η ώρα να αναμετρηθεί με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα κερδίζει πάντα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο