Οι «σπαζοκεφαλιές» του προγραμματισμού

Είναι δεδομένο ότι τρέχει ο προγραμματισμός στην Ομόνοια. Το ότι δεν υπάρχουν άμεσοι αγωνιστικοί στόχοι με βαθμολογικά κίνητρα, όπως επίσης και βιασύνη λόγω Ευρώπης, δίνει την ευχέρεια στην ομάδα προγραμματισμού να χτίσει με καθαρό μυαλό τη νέα Ομόνοια.

Και αν στο πρώτο Καλοκαίρι επί Παπασταύρου έγιναν μεγάλα λάθη, στο δεύτερο Καλοκαίρι τα λάθη απαγορεύονται. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για την Ομόνοια να χτιστεί σε στέρεες βάσεις και να κοιτάξει ψηλά. Δεν αρμόζει στην ιστορία και στο εκτόπισμα της Ομόνοιας να έχει μονίμως το κεφάλι κάτω.

Το τι θα πρέπει να γίνει το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι Αναστασίου και Λάρκου. Έχει επενδύσει αρκετά στην ποδοσφαιρική τους φιλοσοφία και αντίληψη και κυρίως στη μεταξύ τους συνεργασία ο Παπασταύρου και αναμένει να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο. Βεβαίως, το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο, όχι μόνο διότι το ρόστερ της ομάδας χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση, αλλά και γιατί θα πρέπει να πλησιάσουν και να προσπεράσουν ομάδες που τα τελευταία χρόνια βλέπει την πλάτη τους η Ομόνοια.

«Κλειδί» στον προγραμματισμό αποτελεί το τελικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ και ποιο ρόλο θα έχουν στη νέα Ομόνοια αυτοί που θα μείνουν. Και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε συναισθηματισμοί, παρά μόνο η ψυχρή λογική του τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίχτης. Και εδώ προκύπτουν οι μεγάλες «σπαζοκεφαλιές» και ενδεχομένως διαφωνίες (κατανοητές σε μια τέτοια κατάσταση) αναφορικά με αρκετούς παίχτες από το υφιστάμενο ρόστερ.

Και προφανώς σ αυτή την κατηγορία παιχτών να συμπεριλαμβάνεται και μια ξεχωριστή περίπτωση, ο Ντάρμπισιάϊρ. Η κακή σεζόν που διανύει ο Άγγλος φορ βάζουν δύσκολα σε Αναστασίου και Λάρκου, όχι αν θα τον κρατήσουν, αλλά περισσότερο τι ρόλο θα έχει στην ομάδα, ώστε αναλόγως να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι. Μπορεί άραγε ο Ματ να φτάσει ξανά τις επιδόσεις των προηγούμενων δυο χρόνων; Διότι είναι υπαρκτό και πολύ μεγάλο το πρόβλημα δυστοκίας στη φετινή Ομόνοια και αδήριτη ανάγκη να ξαναβρεθεί το εύκολο γκολ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο