«Λάβρος» για τους λόγους που φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα ο Φανούριος

Για τη νίκη επί της Ομόνοιας, τον επαναληπτικό που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΛ και, κυρίως, για τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου που έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα, μίλησε στην εκπομπή Sportime του Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της Ομόνοιας: «Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη νίκη, το αποτέλεσμα του ΑΠΟΕΛ το Σάββατο ήταν τέτοιο που θα έκρινε τα πάντα. Είχαμε καλή εμφάνιση, μετουσιώσαμε κάποιες από τις ευκαιρίες και φτάσαμε στη νίκη. Διατηρήσαμε τις λίγες ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, που μένουν ζωντανές μέχρι την επόμενη αγωνιστική».

Για το διάστημα που έμεινε η ομάδα μακριά από τις νίκες: «Είχαμε επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό, με τη διακοπή του πρωταθλήματος μείναμε έξι εβδομάδες μακριά από τη νίκη. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μας».

Για τον επαναληπτικό κυπέλλου με την ΑΕΛ: «Είναι το παραδοσιακό, αιώνιο ντέρμπι της πόλης. Τα δεδομένα μετά το πρώτο παιχνίδι δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην ΑΕΛ. Θα παλέψουμε για να διαφοροποιήσουμε την κατάσταση».

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ: «Απέχει αρκετά, έχουμε τον επαναληπτικό που είναι παιχνίδι χωρίς αύριο. Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Θα μπορούμε να απαντήσουμε αύριο όταν ο Αυγουστή πάρει την απόφαση για το ποιους θα έχει στην αποστολή. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες, καλύτερα να περιμένουμε μέχρι αύριο για να μη μείνουμε εκτεθειμένοι».

Για τους Σαρδινέρο και Σακέτι: «Ο Σαρδινέρο είχε κράμπες, θα είναι στην αποστολή κανονικά. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Σακέτι, χτύπησε στον αστράγαλο και έχει σοβαρό οίδημα».

Για τη χρησιμοποίηση των νεαρών: «Πρέπει να είμαστε προστατευτικοί χωρίς διθυράμβους. Δικαιώνουν τον προπονητή τους και ανταμείβονται οι ίδιοι για τη σκληρή δουλειά που κάνουν. Είναι πέντε νεαροί στην πρώτη ομάδα, με τους τρεις δανεικούς είναι 7-8 άτομα της πρώτης ομάδας με πολλές παραστάσεις. Η νέα αγωνιστική περίοδος θα είναι διαφορετική για τους ίδιους, με περισσότερες επιλογές για την ομάδα».

Για τον κόσμο: «Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η πόλη θα γκρεμιζόταν. Αυτή τη στιγμή, ούτε πως υπάρχει ντέρμπι. Είναι μια συνηθισμένη μέρα χωρίς συζητήσεις για το ντέρμπι και είναι στενάχωρο. Στις επικείμενες αναμετρήσεις με την ΑΕΛ υπάρχει χαμένος και είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο. Με τίποτα δεν είναι θέμα μόνο της κάρτας, αν πάρουμε δέκα λόγους πιθανόν να είναι ο δέκατος. Είναι πολλοί οι λόγοι. Βλέπετε καθημερινά καταγγελίες και συζητήσεις. Δεν υπάρχει αξιοπιστία στο πρωτάθλημα. Δεν είναι θέμα ο τίτλος, τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Η αναξιοπιστία και η απαξίωση από αυτούς που ηγούνται, κάτι κάνουμε λάθος. Δεν υπάρχει διάθεση για τομές και γι’ αυτό ο κόσμος δεν ασχολείται. Ρίξτε αύριο την κάρτα να δούμε πόσοι θα έρθουν γήπεδο. Δεν υπάρχει υγεία στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος βαρέθηκε να τον κοροϊδεύουν. Όταν δεν παίρνουμε τα μηνύματα και δεν προχωρούμε σε αναδιάρθρωση, μην ψάχνετε για κάρτες. Μας βολεύει να λέμε ότι είναι κάρτα ή τα τηλεοπτικά. Μας πιάνει όλους το κολάνι, κάτι κάνουμε λάθος. Υπήρχαν χώρες με χειρότερα προβλήματα από εμάς που διαπρέπουν. Οι επιτυχίες των ομάδων μας στην Ευρώπη δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα του πρωταθλήματος. Η εικόνα είναι το πρωτάθλημα σε καθημερινή βάση. Δεν παραδειγματιζόμαστε. Ο κόσμος έχει πιο σημαντικά πράγματα από το να σώσει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει έτσι το πράγμα δεν θα ασχολείται ο κόσμος ούτε τηλεοπτικά».

Για την Επιτροπή Διαιτησίας και την παρουσία του Χανς Ρέικβαρτ: «Αν απέτυχε ο Ρέικβαρτ δεν πρέπει να ψάξουμε άλλο άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί; Μόνο ο Ρέικβαρτ υπάρχει στην Ευρώπη; Η προκατάληψη έφερε μεγάλα προβλήματα. Πρέπει να την εξαλείψεις σταδιακά. Μπορεί να υπάρχουν ξένοι τεχνοκράτες και στην πάροδο του χρόνου να τους αντικαταστήσουν Κύπριοι».

Για το τι μπορεί αν γίνει για να αλλάξει η κατάσταση: «Με τη λήξη της περιόδου όλα τα σωματεία έχουν διάθεση να συζητήσουν. Τα σωματεία με την ΚΟΠ πρέπει να προχωρήσουν σε τομές για να πείσουμε τον κόσμο να μας δώσει δεύτερη ευκαιρία».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο