Τότε γίνονται οι παραβιάσεις

Στα 65 γκολ σταμάτησε το κοντέρ μέτρησης στο φετινό πρωτάθλημα. Παρόλο που είχαμε κάποια μεγάλα σκορ, ο μέσος όρος αγώνα κυμαίνεται σε λογικά (και ικανοποιητικά πλαίσια), στα 2,32 τέρματα. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε πότε μπαίνουν αυτά τα γκολ. Υπάρχει φυσικά και η διπλή ανάγνωση. Πότε βάζουν γκολ οι ομάδες και πότε δέχονται.  

Δείτε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές στιγμές, σείστηκε το γήπεδο στο αντίο του Φέντερερ!

Τρίβει τα χέρια του ο Λένον...

Απολύτως φυσιολογικά, η πλειοψηφία των γκολ μπαίνει από το 76’ και μετά (χωρίζοντας πάντα τα ματς σε 15λεπτα). Η εξήγηση απλή. Πρώτα από όλα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που αυξάνουν τον χρόνο του διαστήματος (εξού και στο πρώτο ημίχρονο τα περισσότερα γκολ μπήκαν μετά το 30’). Από εκεί και πέρα, είναι η φύση των αγώνων που στην πλειοψηφία τους παίζονται μέχρι τέλους. Λοιπόν 19 γκολ μπήκαν μετά το 75’, έξι από αυτά σε χρόνους καθυστέρησης

Το πιο ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης είναι πως το διάστημα με την μεγαλύτερη ανομβρία τερμάτων δεν είναι το συνηθισμένο (1’-15’), αλλά αυτό που προηγείται της πυκνής… βροχόπτωσης. Από το 61΄ μέχρι το 75’ παίρνουν ψηλό βαθμό οι άμυνες. Γενικώς το δεύτερο ημίχρονο είναι περίπτωση. Μπόρα στα πρώτα 15’, ψιλόβροχο στα μεσαία 15΄, μπόρα (προς καταιγίδα) στα τελευταία 15+ λεπτά

Αναλυτικά αν το θέλετε:

1’-15’: 9 γκολ

16’-30’: 7 γκολ

31’-45+: 11 γκολ

46’-60’: 13 γκολ

61’-75’: 6 γκολ

76’-90+: 19 γκολ

Το ταχύτερο γκολ (αυτογκόλ) είναι του Γιανγκό στο 2΄λεπτό (Άρης-ΑΕΛ). Το πιο αργό στο πρώτο μέρος του ΤάνκοβιΤς της Πάφου (45’+6) απέναντι στην Καρμιώτισσα. Στο 2ο μέρος, είχαμε δύο γκολ στο 49’ (Μπράουν στο Άρης-Ολυμπιακός) και Τιτζανί (για την Δόξα απέναντι στην ΕΝΠ). Ο Μπλουμ του ΑΠΟΕΛ πέτυχε το πιο αργό χρονικά τέρμα (στο 90’+6) κόντρα στην Ανόρθωση.

Ως τώρα… 81'

Αν θέλετε και τα πιο δημοφιλή λεπτά επίτευξης γκολ: Μικρό το δείγμα με το 81’ να εμφανίζεται σε τρεις περιπτώσεις: Μιγκελίτο (Νέα Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα), Σούσιτς (ΑΠΟΕΛ-Πάφος), Ζαχαρίου (Ομόνοια-ΕΝΠ).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο