Πίσω από τις λέξεις του Σωφρόνη

Αν όχι σπάνιες, οι φορές που οι συνεντεύξεις Τύπου των προπονητών στην Κύπρο μετά από κάποιο αγώνα έχουν πραγματικά «ζουμί» είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Με τις δηλώσεις του μετά το ισόπαλο ντέρμπι της Λεμεσού, ωστόσο, ο Σωφρόνης Αυγουστή είπε πράγματα πάνω στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς.

Ο προπονητής των «κυανολεύκων» της Λεμεσού έστειλε δύο ξεκάθαρα μηνύματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την προσπάθεια της ομάδας του να κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Προσπάθεια στην οποία έδειξε να παύει να πιστεύει πλέον, αφού μετά τη σύντομη τοποθέτησή του για το ντέρμπι αυτό καθαυτό, τα λόγια του επικεντρώθηκαν κατευθείαν στη νέα χρονιά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε δώσει ακόμα το δικό του παιχνίδι, κι ας ακολουθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΓΣΠ, στην οποία, παρεμπιπτόντως, θα πάει με μειωμένη κατά έναν πόντο τη διαφορά σε σχέση με το πώς μπήκαν οι δύο ομάδες στην έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ μετά την ήττα των «γαλαζοκιτρίνων» στην Αρένα.

Ταυτόχρονα, με τις τοποθετήσεις του αυτές, έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι θα είναι το αφεντικό της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα και τη νέα σεζόν. Για τον ίδιο και για τη διοίκηση της ομάδας το αυτό μπορεί να ήταν δεδομένο, από τη στιγμή που διατηρεί συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο κι ο ίδιος ο Νίκος Κίρζης τόνισε πριν από μερικές εβδομάδες ότι πρόθεσή τους είναι να τηρηθεί ως το τέλος. Σε έναν χώρο στον οποίο όλοι και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, ωστόσο, το παραπάνω μήνυμα πιθανόν να είχε τρίτους αποδέκτες, καλοθελητές ή μη.

Η τρίτη τοποθέτηση που χρίζει σχολιασμού, τώρα, έχει να κάνει με το σημείο στο οποίο μίλησε για το «κάτι παραπάνω» που χρειάζεται η ομάδα για να κάνει, αντιστοίχως, το βήμα παραπάνω και να «αλλάξει επίπεδο», όπως τόνισε. Το κατά πόσον αυτό έχει να κάνει καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι ή με τα εξωαγωνιστικά (δεν έχει περάσει πολύς καιρός άλλωστε από τα έντονα παράπονα που είχε για τη διαιτησία τόσο σε αγώνες πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου, αλλά κι από τις «σπόντες» για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι τη δική του ομάδα σε σχέση με άλλες), χωρίς να είμαστε στο μυαλό του δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Αν αφορούσε το αγωνιστικό, πάντως, τότε μοιάζει, πιθανότατα, ως παραδοχή για τον μη επιτυχημένο προγραμματισμό, που δεν «εξόπλισε» την ομάδα με τα εφόδια που χρειάζονταν για την υπέρβαση. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο