Το 40ημερο της καταστροφής

Η ΑΕΚ πλησίασε επικίνδυνα τους πρωτοπόρους, όμως, δυστυχώς γι’ αυτήν η κλεψύδρα σχεδόν άδειασε. Τα κομπιουτεράκια και τα σενάρια μπορεί να βγάζουν πρωταθλήτρια την ομάδα της Λάρνακας, όμως, προς το παρών μόνο μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν. Και πιθανόν έτσι να μείνουν αφού για να εκπληρωθεί το όνειρο θα πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα στις τελευταίες αγωνιστικές. Η ΑΕΚ να κάνει το απόλυτο, ο ΑΠΟΕΛ να πάρει μέχρι τρεις βαθμούς και ο Απόλλωνας το πολύ έξι.

Την επόμενη αγωνιστική τα βαθμολογικά δεδομένα θα είναι πιο ξεκάθαρα για την ομάδα της Λάρνακας που τη δεδομένη στιγμή ο ρεαλιστικός στόχος και εκείνος που είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της είναι η 2η θέση.

Ωστόσο στον απολογισμό της χρονιάς και όταν οι ιθύνοντες γυρίσουν το χρόνο πίσω για να εντοπίσουν τα αίτια της απώλειας του τίτλου θα σταματήσουν στο εφιαλτικό 40ημερο που ουσιαστικά έθεσε νοκ άουτ την ΑΕΚ από τη διεκδίκηση του τίτλου. Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι κιτρινοπράσινοι έδωσαν οχτώ παιχνίδια και από τους 24 διαθέσιμους βαθμούς πήραν μόλις οχτώ. Η μοναδική νίκη ήταν εκείνη κόντρα στην Πάφο στις δικαστικές αίθουσες. Ηττήθηκαν από την ΕΝΠ, την Πάφο, τη Νέα Σαλαμίνα και την Ομόνοια, ήρθαν δυο φορές ισόπαλοι με τον Απόλλωνα και μια με τον Ερμή.

Ως εκ τούτου αν κάποιος αναζητήσει το λάθος, εύκολα μπορεί να το εντοπίσει.

Τα παιχνίδια

03/12 ΕΝΠ-ΑΕΚ 2-1

08/12 Πάφος-ΑΕΚ 2-1

17/12 Απόλλων-ΑΕΚ 3-3

22/12 ΑΕΚ-Σαλαμίνα 0-1

02/01 ΑΕΚ-Πάφος 1-1 (3-0)

06/01 Ομόνοια-ΑΕΚ 1-0

09/01 ΑΕΚ-Απόλλων 0-0

13/01 ΑΕΚ-Ερμής 2-2

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο