Η «μητέρα» των μαχών θέλει επιθετικότητα

Τρείς νίκες μετρά φέτος ο ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα και ουσιαστικά αυτές είναι που τον κρατούν στην κορυφή και του δίνουν τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο. Ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερες απώλειες από το βασικό του ανταγωνιστή, στα παιχνίδια με τις υπόλοιπες ομάδες ενώ προέρχεται από ήττα από την ΑΕΚ.

Τώρα ξεπροβάλλει το τέταρτο φετινό και το πιο καθοριστικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Με νίκη ο τίτλος βάφεται στα «γαλαζοκίτρινα» ενώ ακόμη και με ισοπαλία θα εξακολουθεί να είναι το πολύ μεγάλο φαβορί. Τη λέξη ήττα δεν θέλουν ούτε για αστείο να την ακούνε στον Αρχάγγελο. Μπορεί και σ’ αυτή την περίπτωση να παραμένει πρώτος ο ΑΠΟΕΛ, αφού υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα, αλλά σίγουρα τα δεδομένα και οι συνθήκες δεν θα είναι οι ίδιες στις δύο τελευταίες στροφές, αφού στο κόλπο μπορεί να μπει και η ΑΕΚ.

Βεβαίως, στον ΑΠΟΕΛ δεν θα πάνε στο ντέρμπι του Σαββάτου για να μη χάσουν… Ο στόχος της νίκης που «κλειδώνει» τον τίτλο εξιτάρει τους παίχτες του Τραμετσάνι και θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά. Η δυναμική του ΓΣΠ αποτελεί ισχυρό όπλο για τους «γαλαζοκίτρινους», έστω και αν στο προηγούμενο διάστημα είχαν σπάσει τα μούτρα τους. Ασφαλώς και η ήττα από την ΑΕΚ δημιουργεί πίεση στον ΑΠΟΕΛ, αλλά απέδειξε ότι αυτή η ομάδα μέσα από την εμπειρία και το δυναμικό της χαρακτήρα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Θα είναι σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ να μη δώσει δικαίωμα στον Απόλλωνα πιστέψει ότι μπορεί να τον χτυπήσει. Και εδώ είναι που θα μετρήσει η τακτική και η αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά και οι παίχτες που επιλέξει ο Τραμετσάνι, για το μεγάλο ραντεβού του Σαββάτου. Ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί σε επιθετικά όπλα του αντιπάλου του και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί στο έπακρον. Άλλωστε, μιλάμε για τη «μητέρα» των μαχών…

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο