Πρώτη χρονιά χωρίς διψήφιο

Είναι πολλοί οι αριθμοί που αποτυπώνουν την άσχημη πορεία της Ομόνοιας στη φετινή περίοδο. Ένας από αυτούς αφορά τα γκολ με τα οποία τελείωσε τη σεζόν ο πρώτος της σκόρερ, ή σε αυτή την περίπτωση, μιας και είναι δύο, οι πρώτοι της σκόρερ, οι οποίοι για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία που διανύουμε δεν κατάφεραν να πιάσουν διψήφιο νούμερο.

Ζόρντι Γκόμεθ και Νταβίντ Ραμίρες μοιράστηκαν από κοινού την πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ του «τριφυλλιού», σημειώνοντας οκτώ γκολ έκαστος στο φετινό πρωτάθλημα. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, που είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ των «πρασίνων», είχε βάλει τα τριπλάσια από αυτά σημειώνοντας 23 και 24 πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα.

Τα διπλάσια (πάνω-κάτω) από τα φετινά είχαν οι πρώτοι σκόρερ της Ομόνοιας τα έξι χρόνια που προηγήθηκαν της αύξησης του Άγγλου. Σέρινταν και Σκέμπρι έβαλαν από 15 την περίοδο 2015-16, ενώ στα 17 σταμάτησαν Ποτέ και Σκέμπρι τις σεζόν 2014-15 και 2013-14 αντίστοιχα. Ο Αντρέ Άλβες είχε βάλει 16 την αμέσως προηγούμενη χρονιά, ενώ 17 είχαν σε δύο διαδοχικές χρονιές (2011-12, 2010-11 αντίστοιχα) οι Φρέντι και Μιχάλης Κωνσταντίνου. Η μοναδική φορά που τα νούμερα των πρώτων της σκόρερ δεν ήταν πολύ μακριά από τα φετινά ήταν το 2009-10, όταν οι Αλωνεύτης και Κωνσταντίνου είχαν τελειώσει το πρωτάθλημα σημειώνοντας από 11 γκολ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο