Δημητρίου στο SPORTIME: "Θέλω να πετύχω, του χρόνου σίγουρα Ευρώπη"

Ο Δημήτρης Δημητρίου ήταν ένα από τα φετινά κέρδη της Ανόρθωσης, με τον Γιούργκεν Στρέπελ να ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία ν' αναδειχθεί. Ποδοσφαιριστής βγαλμένος από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης, κέρδισε νωρίς την προπονητική ομάδα, με τον 20χρονο τερματοφύλακα να κερδίζει παιχνίδι με παιχνίδι την εμπιστοσύνη και της ομάδας και του κόσμου. Άπειρος, αλλά ώριμος ποδοσφαιριστής για την ηλικία του, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και τώρα προσμένει κάτι καλύτερο.

Όνειρο του να πετύχει, έχει στόχους και θέλει να τους υλοποιήσει, αυτό μας τόνισε στη συνέντευξη του στο SPORTIME. "Μάχη για πρωτάθλημα, κύπελλο και 100% έξοδο στην Ευρώπη αν δεν έρθει κάποιο τρόπαιο", οι στόχοι που θα πρέπει να πετύχει η Ανόρθωση για να θεωρείται η χρονιά πετυχημένη. "Ο Τιμούρ έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει...", το σχόλιο Δημητρίου για τον νέο του προπονητή.

Συνέντευξη στην Άντρια Χήρα

Για τον απολογισμό αυτής της άσχημης έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά της Ανόρθωσης;
-Η χρονιά ξεκίνησε και τελείωσε με άσχημο τρόπο με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την παρουσία μας στο δεύτερο γκρουπ του πρωταθλήματος. Αν δεν υπήρχε η αφαίρεση βαθμών ίσως να μιλούσαμε για διαφορετικά δεδομένα αφού η ομάδα ήταν εντός στόχων και πάλευε για έξοδο στην Ευρώπη αλλά για τους γνωστούς λόγους μετρά από το Φεβρουάριο δεν ήταν πλέον εφικτό.

Τι ήταν αυτό που κατά τη γνώμη σου έφταιξε περισσότερο;
-Η άσχημη διαχείριση της ομάδας σε πολλούς τομείς από την αρχή της σεζόν μέχρι τον Γενάρη. Η ατυχία αλλά και κάποια αποτελέσματα σε 2-3 σημαντικά ντέρμπι που δεν είχαμε καλές εμφανίσεις.

Για σένα σε προσωπικό επίπεδο η χρονιά αυτή ήταν κάτι περισσότερο από ιδανική… Ντεμπούτο, ήσουν πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας και 20 εμφανίσεις στο ενεργητικό.
-Ήταν μια χρόνια μεγάλη για εμένα και πιστεύω ότι κέρδισα αρκετά από την σεζόν πού πέρασε. Σίγουρα έγιναν πολλά καλά αλλά και λάθη τα οποία είναι αναπόφευκτα στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές ο κόσμος το ξεχνά εύκολα αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να μάθουμε να το ζούμε και να το αντιμετωπίζουμε οι ποδοσφαιριστές.

Είναι προτέρημα για σένα ότι ήσουν παιδί των ακαδημιών της Ανόρθωσης;
-Οι πλείστοι προπονητές στη Κύπρο δεν δίνουν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες. Γι' αυτό\ η προσπάθεια που χρειάζεται είναι η τριπλάσια για να αποδείξει κάποιος ότι αξίζει.

Είχες πρόταση σε αυτή τη μεταγραφική, από άλλη ομάδα; 
-Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την Ανόρθωση και δεν είναι σωστό να αναφέρουμε άλλες ομάδες.

Θα ήθελες να συνεχίσεις για πολλά χρόνια στην Ανόρθωση, ή αν σου δινόταν η ευκαιρία θα έφευγες για κάτι καλύτερο;
-Θέλω να πετύχω, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει στόχους και εγώ τους βάζω ψηλά και σίγουρα το να πετύχω μέσα από μια ομάδα όπως είναι η Ανόρθωση είναι σημαντικό πάντα βλέποντας προς τα πάνω.

Το σχόλιο σου για τον Τιμούρ Κετσπάγια…
-Είναι ένας άνθρωπος που δούλεψε ξανά για πολλά χρόνια στην ομάδα όλοι του δείχνουν εμπιστοσύνη και είναι σημαντικό. Πιστεύω έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει αφού το έχει ξανακάνει.

Πως περιμένεις στη νέα σεζόν την Ανόρθωση; Νέα πρόσωπα στο ΔΣ, νέος προπονητής και μία νέα φιλοσοφία στην ομάδα…
-Σχεδόν όλα είναι καινούργια αφού η Ανόρθωση προσπαθεί να κάνει restart, με το βάθος του χρόνου θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Τι θα πρέπει να πετύχει φέτος η Ανόρθωση για να κλείσει η χρόνια με επιτυχία;
-Μάχη για πρωτάθλημα, κύπελλο και 100% έξοδο στην Ευρώπη αν δεν έρθει κάποιο τρόπαιο.

Ένα σχόλιο για την κάρτα φιλάθλου (αν αυτή παραμείνει)
Είναι ένας λόγος που μειώθηκε η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα κάτι που δεν αρέσει σ’ μας που είμαστε ποδοσφαιριστές. 

Το μήνυμα που στέλνεις στους Ανορθωσιάτες; 
Να παραμείνουν κοντά στην ομάδα όπως πάντα και να έχουν υπομονή. Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για όλους.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο