Το χτίσιμο της «επιθετικής» Ομόνοιας

Ο Χένινγκ Μπεργκ παρουσιάστηκε σήμερα ως το νέο αφεντικό στο "Ηλίας Πούλλος", από τους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη και μεταξύ άλλων μίλησαν και για το πως θέλουν να δομήσουν το ρόστερ της νέας χρονιάς.

"Θα προσπαθήσω να είμαι ο καλύτερος δυνατός προπονητής"

Για ΟΛΑ τα νέα της Ομόνοιας ΕΔΩ

Με βάση τα όσα οι δύο ειπώθηκαν, για το προφίλ και τους στόχους της Ομόνοιας στη σεζόν. Για το ποδόσφαιρο που θα επιδιώξει να παίξει. Το προφίλ, μπορεί εύκολα να περιγραφεί με δύο λέξεις. Αποτελεσματικό, ουσιαστικό.

Η Ομόνοια χρειάζεται από τη μία να κερδίσει με την απόδοση της την εμπιστοσύνη των φίλων της (ένας από τους τρεις στόχους) και από την άλλη να παίρνει αποτελέσματα. Στο μυαλό των φιλάθλων, επικρατεί φυσικά πάντα, η λέξη επίθεση, η επιθετική τέλος πάντως ομάδα, με βάση την παράδοση του συλλόγου. Το αποτελεσματικό-ρεαλιστικό ποδόσφαιρο δεν αναιρεί το επιθετικό. Επιθετική μπορεί να είναι μία ομάδα στην κάθε φάση.

Φυσικά, όταν θα πάρει το «τόπι» στα πόδια της για να δημιουργήσει. Πρέπει να είσαι επιθετικός όταν θα κυνηγήσεις τη μπάλα, όταν θα πρεσάρεις, όταν θα διεκδικήσεις κεφαλιά, όταν θα πέσεις τάκλιν, όταν θα βγεις να κερδίσει τη 1η μπαλιά. Μία ομάδα μπορεί να γίνεται ακόμη περισσότερο επιθετική, όταν μειώνει δραστικά τον χρόνο δημιουργίας του αντιπάλου. Είναι συνδυασμός, που αν λειτουργήσει φέρνει και αποτελέσματα.

Γενικά χρειάζεται ποιότητα, ταχύτητα, χαρακτηριστικά έκαστου παίκτη ανάλογα με τη θέση, ισορροπία. Ισορροπία στην ικανότητα ανάπτυξης και αναχαίτισης. Και πάνω από όλα χρειάζεται και «επιθετική» νοοτροπία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο