«Η ΚΟΠ έκανε πρόβλημα στην UEFA, γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε έρευνα»

Σε αποκαλύψεις-σοκ ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για πιθανό κύκλωμα συγκάλυψης κόκκινων φακέλων εντός της ΚΟΠ προχώρησε ο Χάρης Σαββίδης, εκ μέρους της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Επί των συγκεκριμένων αποκαλύψεων τοποθετήθηκε στον ΣΠΟΡ FM ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

«Αυτό που ειπώθηκε εκεί όταν μίλησε ο κ. Σαββίδης ήταν ότι σε διάστημα 18 μηνών η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έλαβε 18 κόκκινους φακέλους αλλά η ΚΟΠ του ανέφερε στη μεταξύ τους συνάντηση ότι δεν πήρε κανένα. Ο κ. Σαββίδης είπε ότι αξιωματούχος της UEFA τους πήρε τηλέφωνο και τους έκανε παρατήρηση γιατί να δημοσιευτούν τα στοιχεία. Υπήρξε παρέμβαση από την ΚΟΠ η οποία έκανε πρόβλημα στην UEFA γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε έρευνα.

Ζητήσαμε σε 2-3 βδομάδες από την ΚΟΠ να έρθει στη συνάντηση με το αρμόδιο σώμα για τους κόκκινους φακέλους. Ζητήσαμε από την αστυνομία να μας δώσει αναλυτική αναφορά για το πόσους φακέλους της παραπέμφθηκαν. Αν η ΚΟΠ λάμβανε φακέλους για συγκεκριμένα Σωματεία και τα απέκρυπτε τότε αυτά τα Σωματεία σημαίνει δεν τιμωρήθηκαν, είτε με αφαίρεση βαθμών είτε με διαγραφή όπως προνοούν οι κανονισμοί.

Η ΚΟΠ επιμένει ότι δεν λάμβανε κόκκινους φακέλους. Στο διάστημα των 18 μηνών ήρθαν 11 κόκκινοι φάκελοι για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή. Όταν ξεκίνησε ο κ. Σαββίδης να αναφέρει κάποιες λεπτομέρειες για το αν υπάρχει κύκλωμα η απάντηση ήταν ότι προφανώς και υπάρχει. Εμείς ως πολιτικά κόμματα τοποθετηθήκαμε. Είναι υποχρέωση και της ΚΟΠ. Εμείς θα ζητήσουμε γραπτώς στοιχεία. Αν υπάρχουν θέματα θα προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η χειραγώγηση αγώνα αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αν υπάρχει κύκλωμα μιλάμε για διαφθορά. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τη νομική υπηρεσία και την αστυνομία. Εμείς κινούμαστε ανεξάρτητα. Η συμφωνία είναι ότι θα επαναφέρουμε το θέμα σε 2-3 βδομάδες».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο