Ήδη με τρεις πλεονάζοντες

O ίδιος ο Κέρκεζ απέφυγε να μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις» και με το δίκιο του, όσο κρατάει τουλάχιστον η αβεβαιότητα κι η στασιμότητα στα του προγραμματισμού. Από την άλλη, ωστόσο, το ότι η ΑΕΛ οφείλει να «ξεφορτωθεί» παίκτες του υφιστάμενου ρόστερ είναι δεδομένο και δεν πρόκειται για θέμα επιθυμίας του κόουτς, αλλά για μια αναγκαιότητα.

Ο Μαρκόσκι επιστρέφει κι αυξάνει τις επιλογές στην επίθεση, αφού σύμφωνα με τον προπονητή του τα όσα έκανε στο δεύτερο μισό της σεζόν με τη Σπαρτάκ Τρνάβας αποτελούν «διαβατήριο» για την παραμονή του. Ο Φιντέλις έχει κλείσει εδώ κι ένα εξάμηνο τα 23, συνεπώς δεν είναι πλέον για τον κατάλογο Β, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε κι ο Ιβάν Κάρλος. Παράλληλα, είτε επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας κι ο Βοζίνια συνεχίσει να φορά κίτρινα και τη νέα σεζόν είτε όχι, το γεγονός πως και η δεύτερη θέση του «άσου» (πέραν του Πρότσεκ) θα καλυφθεί από μη Κύπριο ηλικίας άνω των 22 ετών μοιάζει ψιλοδεδομένο, βάσει της επιθυμίας του Κέρκεζ (όπως εκφράστηκε και στην πρόσφατη διάσκεψη Τύπου) να έχει στην ομάδα δύο τερματοφύλακες κλάσης. Μ’ αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η σούμα βγάζει 18 ξένους/κοινοτικούς από τους 15 που δικαιούται να εγγράψει η ΑΕΛ στον κατάλογο Α (πέραν των προαναφερθέντων υπάρχουν επίσης οι Τζούνιορ, Νιλς Τεϊξέιρα, Αντρέ Τεϊσέιρα, Γκοντάλ, Γκαστανιάγα, Λεάντρο Σίλβα, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Τόρρες, Μπενίτεθ, Αντόνια, Χουράδο και Σρανζ), χωρίς να υπολογίζεται σ’ αυτούς βεβαίως ο Ζντραβκόβσκι που ήταν και θα παραμείνει και του χρόνου παίκτης του καταλόγου Β.

Έστω κι αν δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, οι Αντόνια, Αγκάνοβιτς και Σρανζ πρέπει να θεωρούνται ήδη στη «μαύρη λίστα» κι αν βρεθεί η χρυσή τομή κι αποχωρήσουν, τότε το νούμερο θα πέσει εκεί που πρέπει. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί τουλάχιστον με τέσσερις-πέντε ακόμα παίκτες, τότε εκ των πραγμάτων οι αποχωρήσεις δεν γίνεται να περιοριστούν στους τρεις προαναφερθέντες. Πάντως, η κάλυψη (ορισμένων έστω) θέσεων από Κύπριους (όπως λόγου χάρη οι Μακρής και Αντωνίου, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να αποκτηθούν) προσφέρει καλοδεχούμενη ευελιξία στο μεταγραφικό πλάνο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο