Περιθώριο λάθους, μηδέν

Όσο δεδομένο είναι ότι το δεν γίνεται να κρατήσεις κάποιον με το ζόρι άμα ραγίσει το γυαλί, άλλο τόσο σίγουρο είναι πως η αναπλήρωση του κενού που αφήνουν παίκτες της κλάσης και της ποιότητας του Βαλεντίν Ρομπέρζ δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο Απόλλωνας έχει πλέον μπροστά του μια μεγάλη δοκιμασία, αφού όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχει περιθώριο λάθους στην προσπάθειά του να βρει τον αντικαταστάτη του Γάλλου.

Ο πρώτιστος λόγος είναι, βεβαίως, αμιγώς το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ρομπέρζ είναι ένας από τους κορυφαίους σε αξία κεντρικούς αμυντικούς που φόρεσαν τη φανέλα οποιασδήποτε κυπριακής ομάδας τα τελευταία χρόνια κι όχι μόνο, μια περίπτωση παίκτη απ’ αυτές για τις οποίες ταιριάζει η φράση «πολύς για την Κύπρο». Τα τρία χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα, όταν έλειπε ήταν σχεδόν πάντα γιατί έπρεπε (είτε λόγω τιμωρίας, είτε λόγω τραυματισμού) κι όχι λόγω επιλογής, αφού ήταν από τα «κλειδιά» στο πλάνο του Σωφρόνη Αυγουστή (ανάλογη περίπτωση με τους Ζοάο Πέδρο και Σακέτι). 

O δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με το επικοινωνιακό. Οι πληροφορίες που τον έφεραν να θέλει να φύγει (παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι είναι «δεμένος» και με πολυετές συμβόλαιο) έσκασαν πριν ένα μήνα, το θέμα κράτησε μέχρι και την έναρξη της προετοιμασίας κι όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση, αλλά ο επίλογος άρχισε να γράφεται με «μπηχτές» μέσω social media. Ο Απόλλωνας προέρχεται από μια σεζόν στην οποία ο προγραμματισμός του, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ήταν αποτυχημένος, καθ’ ομολογία και των ίδιων των ιθυνόντων του. To να μην καταφέρει να καλύψει επάξια το κενό του Ρομπέρζ θα τον πλήξει λοιπόν και σ’ αυτόν τον τομέα, που σε συνάρτηση με τον αγωνιστικό καθιστά μηδαμινά τα περιθώρια λάθους στην προσπάθεια αντικατάστασης του Γάλλου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο