Έδωσε για όλα απαντήσεις ο Γέσπερ Γιάνσον (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή TOTAL GREEN, ο Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον. Ο Σουηδός τοποθετείται για τον προγραμματισμό του «τριφυλλιού» και για την μέχρι στιγμής παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας.

Οι τοποθετήσεις του στο πιο κάτω βίντεο:

Για τον τελευταίο αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ:
Τα πρώτα 20 λεπτά ήταν η ομάδα κοντά σε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Χάσαμε τρεις ευκαιρίες, ακόμα και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους απειλήσαμε. Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν τα πλάνα με την κόκκινη. Θα ήταν ωραίο να τελειώνουμε τους αγώνες με έντεκα παίκτες. 

Πως κρίνει την εικόνα της Ομόνοιας, στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα:
Σε τρία παιχνίδια παίζαμε με δέκα και εννέα παίκτες. Δεν είναι εύκολο να αξιολογήσεις την ομάδα, με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες. Στα πρώτα 9 παιχνίδια, η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά. Με τον ΑΠΟΕΛ δείξαμε και χαρακτήρα και παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Για να αξιολογηθεί η ομάδα καλύτερα, θα πρέπει να παιχτούν περισσότεροι αγώνες και πάντα με έντεκά παίκτες. 

Είχε δηλώσει πως ήταν ευχαριστημένος με το ρόστερ, όμως στην συνέχεια έγιναν ακόμα 4 προσθήκες. 
Θέτω ως προτεραιότητα να αναπτύσσω και να δίνω ψυχολογία στο υφιστάμενο ρόστερ, χωρίς να έχει σαν προτεραιότητα την μεταγραφή. Το αποτέλεσμα μιας δουλειάς θα έρθει σε 2-3 μεταγραφικές περιόδους. Θέλω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες της ομάδας.  Είναι και τα συμβόλαια αλλά και η προοπτική που υπάρχει στην ομάδα. Παράδειγμα ο Μπέζους και τον Κακουλλή. Τον πρώτο τον θεωρούσαν καμένο χαρτί. Στο μυαλό του κόσμου, υπήρχε ανάγκη για επιθετικό, όμως ο Κακουλλής είναι πρώτο βιολί. Ο Χάμπος είναι από τους καλύτερους μας παίκτες. Μπορεί να μην είμαι αρεστός, όμως τώρα και εγώ μαθαίνω το κυπριακό πρωτάθλημα, το επίπεδο του, τους παίκτες και τις απαιτήσεις του κόσμου. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, για να ενισχυθεί η ομάδα. Το αποτέλεσμα της δικής μου δουλειάς θα φανεί στην πορεία. 

Σχόλιο για τον Αλιούμ:
Τον γνωρίζω, έχω πολύ καλή άποψη γι αυτόν. Από άποψη φυσική κατάστασης είναι πιο έτοιμος από Αμοο και Φράνσον. Έχει προοπτική, ταλέντο και φυσική δύναμη. Θα ταιριάξει στα θέλω του Αυγουστή αλλά και στο πλάνο του. Ήθελα  να τον δει και ο τεχνικός της ομάδας, είναι συλλογικές οι αποφάσεις. Έπρεπε να απαντήσουν θετικά όλοι στην ομάδα. 

Σχόλιο για τον Αμοο:
Ένας παίκτης που έρχεται από ψηλό επίπεδο. Τον κράτησε πίσω ο τραυματισμός του. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια ολόκληρου του τιμ. Φυσιοθεραπευτές και διατροφολόγοι. Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και βλέπουμε αποτέλεσμα. Ανέβασε ρυθμούς ο παίκτης. Ο παίκτης αναγνωρίζει, πως η Ομόνοια του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. 

Για τον Φράνσον:
Από άποψη φυσικής κατάστασης, είναι έτοιμος. Εξαρτάτε από τον προπονητή πότε θα τον βάλει στον αγώνα. Υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή την θέση (στο κέντρο), υπάρχουν επιλογές. Θα μας βοηθήσει στην συνέχεια της σεζόν. Δεν είναι ελκυστικός προορισμός η Κύπρος για παίκτες από το πάνω ράφι. Για να βρεις αυτούς τους παίκτες πρέπει να ευνοήσουν οι συνθήκες για να τους φέρεις Κύπρο. Σε κάποια χρόνια ίσως αλλάξει κάτι για να έρχονται πιο εύκολα κάλοι παίκτες στην Κύπρο χωρίς κάποιο θέμα. 

Για τον Μάριο Ηλία:
Δεν έχει υπογράψει ακόμη στην Ομόνοια, ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής. Τον παρακολούθησα, δεν τον ήξερα. Είναι φιλοσοφία της Ομόνοιας, να έχει τους καλύτερους Κύπριους. Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί σε έξι μήνες ή ένα χρόνο. Αν υπάρχει κάτι θα το ανακοινώσουμε. 

Αν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, άλλαξε  τα πλάνα στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας:
Πιθανή παρουσία μας σε ομίλους, θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερους αγώνες και θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ. Μέχρι τα Χριστούγεννα που θα υπάρχει ξανά μεταγραφική, η ομάδα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Δίνεται βάση στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα θα εντοπίζει παίκτες. Να είμαστε έτοιμοι με παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Υπάρχουν ανοικτές θέσεις για τον Γενάρη. Παρακολουθούμε παίκτες. Ξέρουμε πως θα κινηθούμε στην πορεία. 

Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται:
Το 1/3 των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ, είναι σε διαδικασία λήξης συμβολαίων. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε έγκαιρα με κάποιους παίκτες και να μην μείνουμε μέχρι το τέλος. Γνωρίζουμε τι σημαίνει για την Ομόνοια ο Φαμμπιάνο για παράδειγμα. Εξαιρετικός παίκτης και επαγγελματίας. Ανανεώσαμε το συμβόλαιο του Ουζόχο, τεράστια ποιότητα σε αυτή την θέση, δεν το είδα ποτέ αυτό. Γίνονται συζητήσεις με τον Φαμπιάνο ο οποίος σημαίνει πολλά για την ομάδα. 

Τελευταίο σχόλιο:
Όλοι θέλουμε τις επιτυχίες. Να εμπιστευτεί ο κόσμος σε αυτό το πρότζεκτ. Δουλεύουμε όλοι πολύ. Από την στιγμής που λέγεσαι Ομόνοια, στόχος είναι το πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι όμως, παρά μια επιτυχία σε μια χρονιά, καλύτερο να χτίσεις κάτι πολύ καλό για να αντέξει στα επόμενα χρόνια. 

 

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο