Το χρήσιμο εγχειρίδιο των «αν»

Εξαιρουμένων των δύο αναμετρήσεων με την Ομόνοια στην α’ φάση (2-0 εντός, 1-3 εκτός) τα αποτελέσματα της Ανόρθωσης κόντρα στο Top6 είναι ισοπαλίες και ήττες στο γκολ.

Ατυχώς για την «Κυρία» οι ήττες (9) είναι σχεδόν διπλάσιες από τις ισοπαλίες (5) και της έχουν κοστίσει τον πρόωρο εκτροχιασμό από τους πλείστους στόχους της στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αν ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε πετύχει ένα γκολ παραπάνω στα μισά από αυτά τα παιχνίδια, αυτή τη στιγμή θα είχε στη χειρότερη περίπτωση (αν επρόκειτο μόνο για αγώνες, τους οποίους έχασε) επτά βαθμούς περισσότερους. Θα ήταν δηλαδή στους 56 και πολύ γερά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, καθώς θα τους είχε στερήσει από άμεσους ανταγωνιστές της.

Σ’ ένα ενδιάμεσο σενάριο, αν δηλαδή τέσσερις από τις ήττες της ήταν ισοπαλίες και τρεις από τις ισοπαλίες της ήταν νίκες, η Ανόρθωση θα είχε 13 βαθμούς περισσότερους, ήτοι 62 και θα ήταν στο κόλπο για τον τίτλο, καθώς θα είχε στερήσει αυτούς τους πόντους από τους λοιπούς «μνηστήρες».

Προφανώς με τα «αν» δουλειά δεν γίνεται. Αυτές οι υποθέσεις εργασίας καταδεικνύουν απλώς ότι σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο η ομάδα βελτιώθηκε, αλλά -ελέω και των αντιξοοτήτων που βρήκε μπροστά της- υστέρησε στις λεπτομέρειες, σ’ εκείνες τις ποσοστιαίες μονάδες που κάνουν τη διαφορά από ισοπαλία σε ήττα και από νίκη σε ισοπαλία.

Ένα (πολύ) χρήσιμο εγχειρίδιο για όσους κληθούν αφ’ ενός να αξιολογήσουν την τρέχουσα σεζόν, αφ’ ετέρου να σχεδιάσουν την επόμενη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο