Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ συναισθημάτων

Τα συναισθήματα στο στρατόπεδο της Ομόνοιας είναι ανάμεικτα. Μιλάμε για την απόλυτη ανάμειξη, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Βάλτε καταρχήν την πίκρα για την απώλεια μίας τεράστιας νίκης στην τελευταία ανάσα. Αντιλαμβάνεται  ο καθένας τι θα σήμαινε ένα διπλό στην έδρα της ΑΕΚ. Υπάρχει το συναίσθημα της αδικίας, αφού πλήρωσε ακριβά όλα της τα λάθη και τις απροσεξίες στο παιχνίδι. Υπάρχει το συναίσθημα του εκνευρισμού, όπως αυτό εκφράστηκε έντονα από τον Ανδρέα Δημητρίου για τις αποφάσεις του διαιτητή Γιώργου Νικολάου. Οι «πράσινοι» πρακτικά εξαπέλυσαν βολές.  Το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι καλύτερο, αλλά στατιστικά μόνο άσχημο δεν είναι μέσα στην «Αρένα», απέναντι σε ένα πιο δεμένο και έτοιμο αντίπαλο.  Και τέλος υπάρχει η ικανοποίηση για την παρουσία της ομάδας. Μία παρουσία ίσως βγαλμένη μέσα από το καλύτερο σενάριο που θα περίμεναν τέτοια εποχή οι φίλοι του «τριφυλλιού». Πάνω ακριβώς στο τελευταίο πρέπει να πατήσει η Ομόνοια και να συνεχίσει.

Το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ έδειξε και πάλι ότι έχει εξαιρετική ποιότητα στην επίθεση. Τα γκολ ήταν χαρακτηριστικά της ευχέρειας της να παίζει γρήγορα, να βάζει παίκτες στο κουτί, να επιτίθεται κάθετα και αποτελεσματικά. Έχει καλή προσαρμοστικότητα στις συνθήκες του ματς, αφού αντέδρασε και μετά την αρχική υπεροχή της ΑΕΚ και μετά που έμεινε πίσω στο σκορ. Φυσικά και έχει κάποιες αδυναμίες όταν δίνει χώρο, αλλά δείχνει σαφή πρόθεση και ικανότητα να το διορθώνει. Όπως έκανε όταν προηγήθηκε στο 67’.

Η εικόνα της, αν σκεφτούμε πως άλλαξε φέτος κατά 90% και έχει μόλις τρία επίσημα ματς στα πόδια της, σκορπά ικανοποίηση, προκαλεί ίσως και έκπληξη (αυτό σχολίασε και ο Μιλένκο Σπόλιαριτς). Η εικόνα είναι καθαρή. Με αυτά που δείχνει η Ομόνοια, στέλνει μήνυμα πως θα είναι ανταγωνιστική απέναντι σε όλους, δείχνει επίπεδο πρωτοφανές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Η εμφάνιση και η εμπιστοσύνη που κερδίζει (αυτό και αν είναι σημαντικό) θα την συνοδεύσουν στην προετοιμασία αυτής της εβδομάδας. Το Σάββατο είναι το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αγώνας υψηλής δυσκολίας, αλλά και πρόκληση μέσα στο ΓΣΠ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο