Δύο τομείς χρήζουν άμεσης διόρθωσης

Η γενική αίσθηση για την ΑΕΚ των πρώτων τριών αγωνιστικών είναι πως πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε κόντρα στον Απόλλωνα, λιγότερα απ’ όσα άξιζε κόντρα στην Ομόνοια και ό,τι εδικαιούτο κόντρα στην Πάφο.

Για ομάδα που έκανε… επανεκκίνηση λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος και εισήλθε σε αυτό με τρία διαδοχικά ντέρμπι ήταν, λίγο-πολύ, η αναμενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων. Δύσκολα θα εμφανιζόταν εξ αρχής σταθερότητα και συνέπεια στην απόδοσή της.

Με τις επιλογές του σε πρόσωπα και συστήματα ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε πως ακόμη ψάχνεται και προσαρμόζεται. Ουδέν το αφύσικο. Θα χρειαστεί να αποκτήσει άριστη γνώση των δυνατοτήτων του έμψυχου δυναμικού του, μέχρι να κατασταλάξει στο ποια ενδεκάδα και ποιος τακτικός σχηματισμός είναι οι καλύτεροι, προκειμένου η ομάδα του να κάνει το παιχνίδι της ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Με την ποιότητα και την εμπειρία του ο Νορβηγός επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει το διάστημα μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς περιθώρια απωλειών εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά όχι απεριόριστα -ιδίως αν οι Λαρνακείς θέλουν να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Ο 55χρονος έχει σίγουρα καταγράψει ότι η ομάδα του όχι απλώς δεν έχει επιβληθεί, αλλά δεν έχει καν σκοράρει στο 11 εναντίον 11, καθώς επίσης ότι και στις τρεις αγωνιστικές βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ.

Είναι οι τομείς που χρήζουν άμεσης διόρθωσης, προκειμένου να πυκνώσουν τα θετικά αποτελέσματα. Βελτίωση δίχως αντίκρισμα σε βαθμούς δεν (θα) είναι επωφελής για τους «κιτρινοπράσινους».

Όσοι έχουν ενστάσεις επ’ αυτού, ας αναλογιστούν απλά σε ποιο βαθμό θα είχε ακυρωθεί η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αν η ΑΕΚ είχε ηττηθεί και από τον Απόλλωνα στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο