Δεν μένουν στα λόγια με τους Κύπριους

Αν κάποιος αποφάσιζε να στοιχηματίσει στις αλλαγές του Χένινγκ Μπεργκ  στον αγώνα με τον Απόλλωνα, σίγουρα δεν θα πόνταρε στον Ανδρόνικο Κακουλλή. Κι' όμως ο Νορβηγός αποφάσισε να ρίξει τον... πιτσιρικά στα βαθιά, στην διπλή αλλαγή που έκανε 25 λεπτά πριν το τέλος. 

Δεν ήταν απόφαση μίας επιλογής. Ο Μπεργκ είχε στον πάγκο για να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή τους Μίκου και Ορτέγα, αλλά προτίμησε τον Κακουλλή. Στα 2 προηγούμενα ματς είχε ρίξει για μερικά λεπτά στον αγώνα και τον Τζιωνή. 

Οι κινήσεις αυτές είναι δείγμα υλοποίησης ενός σχεδιασμού που μπήκε στο χαρτί από τον Νεόφυτο Λάρκου, έχοντας την στήριξη του Σταύρου Παπασταύρου και την σύμφωνη γνώμη του Χένινγκ Μπεργκ (έζησε από 1ο χέρι τι σημαίνει να υπάρχουν στο ρόστερ ντόπιοι παίκτες και ακόμη περισσότερο ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του συλλόγου). 

Απόφαση που αφορά στην μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κύπριων παικτών και πολύ περισσότερο των νεαρών. Με μέτρο, σύνεση, εκεί και όπου κρίνεται ότι υπάρχει δυνατότητα, χρησιμότητα και κυρίως ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή, όπως στο ντέρμπι του ΓΣΠ. Πρέπει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ορισμένες μετεγγραφικές κινήσεις  (και αποχωρήσεις) έγιναν με γνώμονα να υπάρχει διάδρομος για ευκαιρίες στους κύπριους παίκτες. 

Το πόσο  θα αποδώσει ποσοτικά και ποιοτικά αυτή η τακτική στη τρέχουσα σεζόν θα φανεί στη πορεία. Όμως η αρχή έγινε, η υλοποίηση ξεκίνησε και πλέον κάθε λεπτό αξιοποίησης του νεανικού ντόπιου υλικού είναι μία μικρή επένδυση για το "αύριο"

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο