Κ.Φιλίππου: "Δεν θέλουμε να είμαστε ζητιάνοι και να εκλιπαρούμε για την επιβίωση μας"

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "Μεσημέρι και Κάτι", φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκη Φιλίππου, σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν χθες στη Βουλή για τοκογλυφία σε προσφυγικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι τους έχει αφαιρεθεί εδώ και δύο χρόνια η κρατική χορηγία ελέω κρίσης, το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, αφού όλα τα προσφυγικά σωματεία κάνουν αγώνα δρόμου επιβίωσης. Ζήτησε από τον ΚΟΑ επίσης να θεσμοθετηθεί ένας προϋπολογισμός από τον ΚΟΑ. 

Οι δηλώσεις του Κίκη Φιλίππου στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι":

"Κάπου έχουμε μεγαλοποιήσει το θέμα. Συζητήθηκε χθες στη Βουλή. Εμείς εκφράσαμε στην επιτροπή προσφύγων, η παρουσία μου εκεί δεν ήταν ως πρόεδρος του Εθνικού, αλλά ως πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων. Γίνεται αγώνας επιβίωσης. Είχαμε αναφέρει αρκετά πράγματα. Είπαμε ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν και τα κριτήρια που κάθε τέλος του μήνα πρέπει να παρουσιάζονται τα έσοδα και έξοδα. Αν δεν είσαι σωστός, αφαιρούνται βαθμοί από το σωματείο. Ήταν γνωστό ότι όταν ήρθε η κρίση, αρκετοί δεν μπορούσαν να έχουν φαγητό, εμείς θα βγαίναμε μπροστά να πούμε ότι θέλουμε λεφτά;

Η κρατική χορηγία κόπηκε. Κάθε τέλος του μήνα, η ΟΥΕΦΑ κάνει τον έλεγχο, εμείς απλά στην ομοσπονδία τα στέλνουμε. Συμπληρώσαμε τόσο αιτήματα που θέλεις αρκετούς λογιστές και υπαλλήλους. Υπήρχε σωματείο που δεν πλήρωσε τα λεφτά τέλος του μήνα, προχώρησε σε δανεισμό από τοκογλύφους. Είναι γνωστό αυτό, δανείστηκε λεφτά και υπερχρεώθηκε. Στην προσπάθεια για να μείνουν ζωντανά τα σημεία μας, έφτασαν σε τέτοιο σημείο, για να μην το κλείσουν. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Έγινε 1-2 φορές μέχρι το 2017. Μετά είχε βρεθεί ένας τρόπος, κάποια χορηγία που έμενε από τον ΚΟΑ από έργα που δεν άρχιζαν, και δινόταν στα προσφυγικά σωματεία. Εγώ ήθελα να δείξω τι μεγάλο πρόβλημα και τι αγώνα κάνουν τα προσφυγικά σωματεία. Γύρω στις 50-60 χιλιάδες, όμως αυτό είναι μέρος της χορηγίας που χάσαμε. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο σαν ζητιάνοι και να εκλιπαρούμε, λέγοντας ότι κλείνουμε. Θέλουμε το ποσό να σταθεροποιηθεί".

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο