Μιχαηλίδης για το γήπεδο της Λεμεσού, υπόθεση Ουζόχο και πρόταση Ομόνοιας για Μακάρειο

Για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και απασχόλησαν έντονα την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του:

Για την πολύκροτη υπόθεση Ουζόχο: «Να πω ότι κατηγορηθήκαμε για την πρώτη ανακοίνωση που έλεγε για νομότυπο δελτίο υγείας. Την δεδομένη στιγμή με τα στοιχεία που είχαμε ενώπιον μας, το δελτίο εκδόθηκε νομότυπα. Υπήρχε και δεύτερη παράγραφος που έλεγε ότι η καταγγελία του Απόλλωνα ήταν πολύ σοβαρή έπρεπε να την διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές, η αστυνομία. Μιλούσα με πέντε φίλους τότε και οι πέντε δεν θυμόντουσαν όταν υπήρχε δεύτερη παράγραφος στην ανακοίνωση μας. Ήταν σημαντική η δεύτερη παράγραφος γιατί η αστυνομία πήρε το δελτίο και έκανε την έρευνα. Ο ΚΟΑ δεν είχε δικαίωμα να κάνει τέτοια έρευνα. Εκείνο που αισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε καλύτερα ήταν όταν είπαμε ότι ακυρώνεται το δελτίο στην έκτακτη συνεδρία από παράληψη δεν βάλαμε το εξ’ υπαρχής. Μετά ταλαιπωρηθήκαμε και από την Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ που ανέβαλε την απόφαση και βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να φταίμε. Και λάθος χειρισμό να κάναμε, δεν κάναμε κανένα φάουλ. Ούτε ψέματα είπαμε. Ήταν δύο μεγάλα σωματείο σε αυτή την υπόθεση και μάλιστα της ίδιας πολιτικής παράταξης».

Για την πρόταση που είχε καταθέσει η Ομόνοια για χρήση του Μακαρείου: «Στον τόπο μας όποιος δεν παίρνει την απάντηση που θέλει ή του αρέσει είμαστε ένοχοι. Εγώ ήθελα να δώσω το Μακάρειο στην Ομόνοια από την αρχή. Ο κ. Παπασταύρου μας μίλησε για μια δωρεά 200 χιλιάδων ευρώ για παράδειγμα για αναβάθμιση του Μακαρείου. Με την δωρεά έπρεπε να γίνουν οι διαδικασίες του Μακαρείου. Εμείς το ψάχναμε συνεχώς για να μην κάνουμε λάθος. Παίζουν και τρεις προσφυγικές ομάδες εκεί. Μετά σαν ψάχναμε τα δεδομένα ήρθε η επιστολή της αστυνομίας που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε. Μιλούσε για μια σειρά μετατροπών που πρέπει να γίνουν. Όταν μίλησα με την αστυνομία τους είπα να καθίσουμε να δούμε ποια επείγουν να γίνουν και ποια θα αργήσουν. Εμείς είπαμε την Ομόνοια να καθίσει και αυτή με την αστυνομία και μας είπε… «ευχαριστώ δεν θα πάρω». Δεν ήταν πολιτικό το θέμα, προς Θεού. Εγώ έκανα στην Ομόνοια τρεισήμισι χρόνια προπονητής».

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Από τις 23 Σεπτεμβρίου την επίβλεψη την ανέλαβαν τα δημόσια έργα. Αυτό σημαίνει ότι μπήκαμε σε άλλο επίπεδο. Τον 15Αυγουστο εμείς ήμασταν Λεμεσό με τους εκπροσώπους των τριών ομάδων και συμφωνήσαμε να πληρωθεί ο Ελλαδίτης μελετητής για να μη ταπώσουμε.  Ο πρόεδρος του Άρη Μάριος Μακρίδης ήταν διακοπές και ήρθε. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Χριστοδούλου ήταν στη Λάνια και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Μαρίνος Ευσταθίου στο Columbia και ήρθε όπως και ο Αντώνης Γλυκής που είναι δικηγόρος των τριών σωματείων. Ήταν η πιο σημαντική ημέρα για το γήπεδο της Λεμεσού. Τώρα πετάμε. Λέγαμε για Μάιο του 2021. Θεωρώ ότι θα είναι τέλη 2021, αρχές 2022».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο