ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ από τους Κύπριους προπονητές που κάνουν καριέρα στην Ινδία

Ο Κύπριος προπονητής, Δημήτρης Δημητρίου, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στην Aciesta TRAU Football Club, ομάδα από την Ινδία και όπως τόνισε στο SPORTIME, στόχος του είναι να δουλέψει όσο το δυνατό πιο σκληρά γίνεται και να αφήσει την δική του σφραγίδα στην ομάδα. 

Βοηθός προπονητής στην συγκεκριμένη ομάδα της Ινδίας, ακόμα ένας Κύπριος, ο Μιχάλης Ηρακλέους, ο οποίος δούλεψε σε ομάδες της Αγγλίας. 

Διαβάστε πιο κάτω τις δηλώσεις του Δημήτρη Δημητρίου, που μιλά, για την νέα πρόκληση στην καριέρα του, για την νέα του ομάδα, τον βοηθό του αλλά και τους στόχους ενόψει της συνέχειας. 

Πως ήρθε η πρόταση από την Ινδία;
Η πρόκληση για μένα ως προπονητής είναι πολύ μεγάλη. Δημιουργώντας τη δική μου ακαδημία, την CHAMPIONS ΥΨΩΝΑ, από το 2003 δουλέψαμε μαζί με την οικογένεια μου πάρα πολύ σκληρά, ώστε να την καθιερώσουμε ως μια από τις καλύτερες στη Κύπρο. Το φετινό καλοκαίρι, ξεκινήσαμε μια νέα συνεργασία με την ΕΝΥ ΥΨΩΝΑ με στόχο στο μέλλον να δημιουργήσουμε μια δυνατή ποδοσφαιρική Ακαδημία, στη Δυτική Λεμεσό. Η γυναικεία ομάδα που διατηρούμε ως Ακαδημία Champions και αγωνίζεται στην Α κατηγορία του πρωταθλήματος Γυναικών της ΚΟΠ, φροντίσαμε να ενισχυθεί και να ανέβει επίπεδο.

Και ξαφνικά ήρθε η πρόταση μέσω του Μανατζερ μου, για την ομάδα TRAU  F.C της πόλης IMPHAL της επαρχίας MANIPUR της Ινδίας. Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση, γιατί για φέτος είχαμε τροχοδρομήσει αρκετές αλλαγές στην ακαδημία άλλα και στην Γυναικεία ομάδα. Όμως με την προτροπή και τη στήριξη της συζύγου μου η οποία ανέλαβε την οργάνωση άλλα και αναδιοργάνωση και των παιδιών μου αποφασίσαμε να αποδεκτό αυτή την πρόταση.

Λίγα λόγια για την νέα σου ομάδα αλλά και το πρωτάθλημα που αγωνίζεται.
Η ομάδα ανέβηκε φέτος στην  I-LEAGUE της Ινδίας και άμεσα ως επενδυτικός χορηγός ανέλαβε η εταιρεία ACIESTA και η ομάδα ονομάζεται ACIESTA TRAU F.C. Επίσης η ομάδα συμμετέχει και στο MSL LEAGUE (MANIPUR STATE LEAGUE ) που είναι το πρωτάθλημα της επαρχίας Manipur και στο οποίο είναι υποχρεωτικό να συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Επαρχίας ανεξάρτητου κατηγορίας που αγωνίζονται. Οι άνθρωποι της ομάδας το θεωρούν πολύ σημαντικό για θέμα πρεστίζ και θέλουν την κατάκτηση αυτού του τίτλου.

Η ομάδα αγωνίζεται στο Khuman Lampak Main Stadium, χωρητικότητας 35000 κόσμου, οπού τις περισσότερες φορές όταν αγωνίζεται η ομάδα γεμίζει. Η ομάδα για το I-League δικαιούται να εγγράψει και να έχει στο φύλλο αγώνος 6 ξένους εκ των οποίων 5 μπορούν να παίζουν και ο 6ος να είναι στον πάγκο. Μπορείς να κάνεις αλλαγή ξένο και να βάλεις ξένο.

Επίσης είναι υποχρεωτικό να ξεκινάς και να τελειώνεις με ένα ντόπιο παίκτη, κάτω των 21 ετών. Εμείς στην ομάδα έχουμε  ήδη 6 ξένους καθώς και επίσης διεθνείς παίκτες τόσο με την αντρών όσο με την ελπίδων.

Οι άνθρωποι είναι πολύ βοηθητικοί και σε ότι χρειαστούμε είναι διπλά μας. Στη πόλη δεν υπάρχουν βοηθητικά γήπεδα παρόλο ότι υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που βοηθούν να αγωνίζονται εκατοντάδες ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι λόγω του ότι, ξημερώνει νωρίς, βλέπεις αρκετές ομάδες να προπονούνται από τις 5.30 το πρωί και γίνονται παιγνίδια στις 7.00 το πρωί. Η ομάδα μας προπονείται στο κυρίως στάδιο. Το πρωτάθλημα της  I League ξεκινά στις 16 Νοεμβρίου ενώ το MSL LEAGUE ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου.

Δεξί χέρι του Δημήτρη Δημητρίου, ο Κύπριος προπονητής, Μιχάλης Ηρακλέους
Έχω την τύχη να έχω μαζί μου, ως βοηθό μου τον Μιχάλη Ηρακλέους, ο οποίος στο ξεκίνημα μου ως Προπονητής Ακαδημιών ήταν παίκτης μου. Με τον Μιχάλη μένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο που μας παραχωρεί η ομάδα. Είμαστε συνεχώς μαζί και δουλεύουμε σε πολύ ψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Στην αρχή βρήκαμε δυσκολίες με την κουλτούρα των παιδιών.

Διαφορετικός τρόπος σκέψης και αντίληψης για το ποδόσφαιρο. Όμως καθημερινά χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους προπόνησης βλέπουμε και βλέπουν την αλλαγή. Σίγουρα μετά την εμπειρία με την ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ πρώτα ως Τεχνικός Διευθυντής και μετά ως προπονητής και το αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε τότε, ήθελα να δουλέψω ξανά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι μετά από μια πορεία 20 χρόνων ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε όλες τις κατηγορίες άλλα και σε αρκετές ομάδες (ΑΕΛ,ΑΕΖ,ΑΠΟΠ,ΑΣΣΙΑ,ΔΟΞΑ,ΑΠΕΠ) άλλα και ως προπονητής με Uefa Pro από το 2008, με πρώτο Δίπλωμα το Uefa B το 2003 όταν στη Κύπρο τότε, ήταν μονό το βασικό Δίπλωμα της ΚΟΠ, αυτή η ευκαιρία να εργαστώ στο εξωτερικό ήρθε στην κατάλληλη στιγμή. Πριν ακριβώς ένα χρόνο περίπου 31/8/2018 είχα αφυπηρετήσει από το Σ Τ ΛΕΜΕΣΟΥ μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας για να αφιερωθώ στο ποδόσφαιρο. Ένα χρόνο μετά ήρθε η πρόταση για την Ίνδια. 

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Στόχος της ομάδας είναι ναι είναι στην  πρώτη τετράδα. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Μάζι με τον βοηθό μου, Μιχάλη Ηρακλέους, καθημερινά τους βοηθούμε μέσω των προπονητικών μονάδων που δουλεύουμε, να βελτιωθούν τόσο στην ατομική τακτική άλλα και στη Τεχνική. Πιστεύω ότι μέσω αυτών των μεθόδων θα βελτιωθεί και η ομάδα και θα φτάσει εκεί που τη  θέλουμε.

Πως σου έγινε η πρόταση από την Ινδία;
Στο να μου γίνει η πρόταση σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι όλα μου τα Προπονητικά Διπλώματα τα έκανα στη Β. Ιρλανδία. Επίσης βοήθησαν οι πολύ κάλες συστάσεις που δοθήκαν από την Ομοσπονδία αυτή, από προπονητές που δουλεύουν στα πρωταθλήματα της Αγγλίας και κάναμε μαζί τα Διπλώματα άλλα και προπονήσαμε μαζί κατά τη διάρκεια επισκέψεων μας σε ομάδες στην Αγγλία και Ευρώπη. Ρόλο έπαιξε και η παρουσία του βοηθού μου ο οποίος δούλεψε στην Αγγλία.

Είναι εύκολη η επικοινωνία με τους παίκτες και πώς είναι η ζωή εκεί;
Η επικοινωνία με τους παίκτες άλλα και τον κόσμο γίνεται στα Αγγλικά. Η πόλη του IMPHAL είναι μια μικρή σε έκταση πόλη με μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Δεν υπάρχει νυκτερινή ζωή και ο κόσμος κλείνετε στα σπίτια του πολύ νωρίς. Υπάρχουν δημόσιοι αθλητικοί χώροι στους οποίους γυμνάζεται χιλιάδες κόσμος.

Οι διπλές προπονήσεις και ο Κύπριος προπονητής.
Στόχος μας σε αυτή την πρόκληση είναι να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνετε για να βελτιώσουμε τους παίκτες μας. Θέλουμε η ομάδα να παίξει όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο βάζοντας τη δική μας σφραγίδα. Είναι η πρώτη φορά που ξένος προπονητής και βοηθός εργάζονται στην ομάδα και σίγουρα αναμένουν να δείξουμε έργο. Έχουμε καθιερώσει διπλές προπονήσεις. Ποτέ πριν δεν έκαναν στην ομάδα οι παίκτες διπλές προπονήσεις ενώ πηγαίνουν δύο φορές τη εβδομάδα γυμναστήριο. Έχει δοθεί μενού διατροφής των παικτών ενώ έχουμε τη χαρά να βρίσκεται μαζί μας στο τιμ ένας εξαιρετικός Ινδός προπονητής, φυσικής κατάστασης.

Καταληκτικό σχόλιο
Στόχος μας είναι να μας γνωρίσουν για το έργο μας, την εργατικότητα μας, το πάθος και την όρεξη μας για δουλειά, για την μεθοδικότητα μας, την οξυδέρκεια μας ως προπονητές και να καταφέρουμε να γίνουμε γνωστοί για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε και προπονούμαι τους παίκτες. Μέσω της δικής μας παρουσίας να γίνει γνωστή ποδοσφαιρικά η χωρά μας αλλά και ο Κύπριος Προπονητής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο