Οι λεπτομέρειες για το VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η ΚΟΠ έχει... φουλάρει τη μηχανή της βάζοντας ουσιαστικά "στοίχημα" με τον εαυτό της, ώστε το VAR να λειτουργήσει με την έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2020-2021.

Οι Τομές στα γεγονότα αποκάλυψαν το επιχειρησιακό πλάνο της ΚΟΠ:
1.Το VAR θα εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες της Α` κατηγορίας.
2. Αυτό θα λειτουργεί από δυο διαιτητές οι οποίοι δεν θα ορίζονται σε αγώνες της αγωνιστικής.
3. Τους διαιτητές ή τους βοηθούς VAR θα τους ορίζει η Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΠ
 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο χώρος που θα βρίσκονται οι διαιτητές του VAR θα στεγάζεται σε κινητή μονάδα στα πρώτα στάδια λειτουργίας του.

Το κόστος εφαρμογής και λειτουργίας του Video Assistant Referee, θα ανέλθει κοντά στις 700.000 ευρώ τον χρόνο. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ΚΟΠ για το θέμα κόστους προορίζεται στην εξής λύση. Το 50%  να το αναλάβει η ίδια και το υπόλοιπο οι ομάδες της Α' κατηγορίας.  

Δηλαδή, από την ημέρα λειτουργίας του VAR οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα καλύπτουν τα έξοδα διαιτησίας ενός αγώνα. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, ήταν υποχρέωση της ΚΟΠ. Στο κεφάλαιο εκπαίδευση, ήδη πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο διήμερο σεμινάριο από τον VAR Refereeing Project Leader της  Ελλάδας, Μιχάλη Κουκουλάκη. Μαζί του είχε τους εκπαιδευτές Χρήστο Δαγκλή και Τάσο Μαστορίδη. Η εκπαίδευση των διαιτητών θα συνεχιστεί με τη μορφή της εξομίωσης.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΟΥΕΦΑ δεν χρηματοδοτεί την λειτουργία του VAR σε καμία χώρα ενώ την τελική έγκριση για την έναρξη της λειτουργίας του θα πρέπει να την δώσει η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο