Η μέχρι τώρα διαχείριση των Κυπρίων

Το κεφάλαιο Κύπριοι ποδοσφαιριστές μπήκε σε περίοπτη θέση όταν έγινε ο προγραμματισμός της τρέχουσας χρονιάς και η επιθυμία ήταν η όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοποίηση τους. Μέχρι στιγμής πάντως το κεφάλαιο έχει και την λευκή και την «γκρίζα» ζώνη του.

Από την μία ο Μπεργκ έδειξε πως ήθελε να βρει δίοδο και χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς. Έτσι εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Κακουλλή και μέχρι στιγμής δικαιώνεται απόλυτα, με τον νεαρό να μην φοβάται να πατήσει στα…  αναμμένα κάρβουνα Είχε επίσης την τάση να δώσει ευκαιρία στον Τζιωνή να συνεχίσει την πορεία που άρχισε πέρσι, αλλά ο τραυματισμός του δεν το επέτρεψε. Η πρόθεση όμως ήταν εκεί.

Αυτό που μέχρι τώρα δεν… προκύπτει είναι η περίπτωση των Κούσουλου-Κατελάρη. Υπήρξε δημόσια παραδοχή (Σίμος Ταραπουλούζης), ότι η Ομόνοια δεν απέκτησε ανασταλτικό μέσο για να μην «κόψει» τον δρόμο των δύο διεθνών. Ο Κούσουλος, που είναι κατά κανόνα στόπερ,  πήρε αρχικά φανέλα βασικού, αλλά σύντομα βρέθηκε στο πάγκο. Ο  Κατελάρης έπαιξε 11άδα όταν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά άμεσα βρέθηκε στους αναπληρωματικούς. Την ίδια στιγμή ο Χριστοφή μένει πάγκο εδώ και μερικές αγωνιστικές. Στην ολιγόλεπτη μέχρι και καθόλου συμμετοχή των τριών, παίζει ρόλο και η τακτική του Μπεργκ  με τις αλλαγές.

Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση Παναγή, που η όποια πιθανότητα υπήρχε να… προκύψει βασικός, έσβησε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, λίγες ώρες μετά το πρώτο σοκ με τον Ουζόχο.

Αυτή είναι η εικόνα μέχρι τώρα. Από την άλλη, η Ομόνοια με βάση τις επιλογές του προπονητή της παίρνει αποτέλεσμα και διαγράφει πρωταγωνιστική πορεία. Παράλληλα δεν έχουμε διανύσει ούτε το 1/3 της χρονιάς και θεωρείται βέβαιο ότι σύντομα όλοι θα χρειαστούν, οπότε λογικά η παρούσα κατάσταση θα διαφοροποιηθεί.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο