Η παράδοση, η χαμένη ευκαιρία και οι ανεπηρέαστοι

Η παράδοση συνεχίστηκε. Ο ΑΠΟΕΛ διεύρυνε το αήττητο σερί του κόντρα στην Ομόνοια –έχασε τελευταία φορά το 2013-, όμως, η βραδιά θα μπορούσε να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο. Κι’ αυτό διότι η εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα, από τον Ντε Βινσέντι, αποδείχθηκε λανθασμένη. Η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια και οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν με την πίκρα της ισοπαλίας.

Γιατί δεν ανέλαβε την εκτέλεση ο Μάτιτς, ο οποίος σκόραρε από το ίδιο σημείο την περασμένη Πέμπτη κόντρα στη Ντουντελάνζ, είναι ένα ερώτημα, αλλά η απάντηση ή η οδηγία ανήκει στην τεχνική ηγεσία. Ο Αργεντινός ήταν απαρηγόρητος μετά το ντέρμπι, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι κανείς δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει. Έχασε το πέναλτι, όπως και πολλοί άλλοι –ειδικά στον ΑΠΟΕΛ- και η ζωή συνεχίζεται.

Όσον αφορά στην απόδοση της ομάδας υπήρχε πρόβλημα, κάπως αναμενόμενο και ενδεχομένως αποδεχτό. Οι γαλαζοκίτρινοι όσο περνούσε ο χρόνος, έριχναν και το ρυθμό τους, με την κούραση να είναι εμφανέστατη από το παιχνίδι στο Λουξεμβούργο.

Μόνο δυο έδειξαν σχεδόν ανεπηρέαστοι και αυτοί ήταν οι Τάμαρι και Σόουζα. Ότι καλύτερο είχε να δείξει ο ΑΠΟΕΛ από το σημερινό παιχνίδι προήλθε από τα πόδια του Ιορδανού, ο οποίος πρόσθεσε ακόμη μια καλή εμφάνιση και δείχνει να επιστρέφει στον παλιό καλό του εαυτό.

Ο Βραζιλιάνος από την άλλη, δεν έκανε κάτι διαφορετικό. Ήταν ο γνωστός Σόουζα. Έτρεχε ασταμάτητα, έδωσε πολλές μάχες και γενικά έπαιξε σε υψηλές εντάσεις. 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο