Αυγουστή: «Σημαντικά για να ξαναμπούμε στους στόχους μας τα τρία επόμενα»

Συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες που ακολουθούν απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ για το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα, αλλά και τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία είχαν υποπέσει οι Ροτζέρ Μπιντά και Ντάνιελ Καρ, παραχώρησε στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας ο Απόλλωνας.

Ο προπονητής της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή, ανέφερε τα εξής:

Για τους αγώνες με Άρη και ΑΕΚ: «Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο. Οι μονοί αγώνες είναι πάντα επικίνδυνοι. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να πάρουμε την πρόκριση και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει ντέρμπι και είναι μεγάλο το κίνητρο με την ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Περνά κι αυτή τα δικά της προβλήματα και είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι και στα δύο παιχνίδια».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα και το πειθαρχικό παράπτωμα: «Συγχαρητήρια σε αυτούς που κλήθηκαν να αγωνιστούν με Σαλαμίνα και πήραν μια μεγάλη και καθαρή νίκη. Ελπίζουμε μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ να έχουμε επιστροφές. Λιγόστεψαν οι επιλογές αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είμαστε εδώ και υπηρετούμε έναν μεγάλο σύλλογο. Πρέπει να δίνουμε παράδειγμα σε όλους γιατί ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα. Όλοι αξιολογούνται καθημερινά, ελπίζουμε να τους έχουμε με την ΑΕΚ. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε κάποιους με την ΑΕΚ».

Για το αν θα γίνουν αλλαγές: «Δεν ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές σε Κύπριους και ξένους. Όλοι είναι υπόχρεοι όταν τους ζητηθεί να αγωνιστούν. Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές, αυτοί που θα κληθούν πρέπει να είναι έτοιμοι».

Για το αν θεωρεί κάποιον φαβορί για το πρωτάθλημα: «Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα. Όλοι παίρνουν βαθμούς από όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα χαθούν ακόμα περισσότεροι από όλους. Κάνουμε μεγάλη και ανοδική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, φτάσαμε σε κομβικό σημείο με τα δύο ντέρμπι που έχουμε στη Λεμεσό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η πιο σταθερή ομάδα είναι η Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνας κάνουν προσπάθεια να πλησιάσουν στην κορυφή».

Για τον στόχο της ομάδας: «Όταν είσαι Απόλλωνας και τα τελευταία εφτά χρόνια προσπαθείς για το πρωτάθλημα και στο τέλος βγαίνεις Ευρώπη, αλίμονο να βλέπεις πιο κάτω από την Ευρώπη. Κάναμε βήματα τον τελευταίο μήνα αλλά ακόμα είμαστε μακριά. Τα τρία αυτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι σημαντικά για να πούμε ότι μπήκαμε ξανά στη διεκδίκηση των στόχων. Θα παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τους τρεις βαθμούς για να φτάσουμε πιο κοντά στην κορυφή. Κάποια πράγματα δεν εξαρτούνται από τα δικά μας πόδια, βλέπουμε και τους άλλους».

Για το αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα: «Θα γίνουν κινήσεις τον Γενάρη, είναι δεδομένο. Πρέπει αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα να ανεβάσει επίπεδο».

Για την ανεβασμένη απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών: «Έλεγα ότι θέλαμε μια ψυχολογική ένεση που ήρθε με τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Βρήκαν αυτοπεποίθηση. Είμαι χαρούμενος που σκόραραν υπέροχα γκολ οι δύο επιθετικοί. Θέλουμε να συνεχίσουν όλοι στους ίδιους ψηλούς ρυθμούς. Η Σαλαμίνα στέρησε δύο βαθμούς στην Ανόρθωση, νίκησε την ΑΕΚ και δημιούργησε προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ. Εμείς καταφέραμε να μην κινδυνέψουμε καθόλου και να πετύχουμε τέσσερα γκολ».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ και τα στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη: «Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές από την ΑΕΚ, έχει 15 βαθμούς κι εμείς 17. Και οι δύο ομάδες στη μέρα τους είναι πολύ επικίνδυνες. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μη δώσουμε δικαιώματα στον αντίπαλο και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα».

Για την απουσία των Καρ και Μπιντά: «Δεν πήραν χρόνο στα τελευταία παιχνίδια όμως ο Καρ έλειπε συνέχεια με την Εθνική. Όταν υπάρχουν τιμωρημένοι και τραυματίες είναι καλό να υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ. Από τη στιγμή που έπεσαν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα».

Ο Φανούριος Κωνσταντίνου από πλευράς του, είπε:

«Χθες είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη. Συζήτησαν για τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν. Η απόφαση θα τους κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Θα είμαστε αμείλικτοι σε θέματα πειθαρχίας, απόφαση που πάρθηκε από κοινού από τον προπονητή και τον πρόεδρο. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τους εσωτερικούς κανονισμούς. Θα είναι μήνυμα για όλους τους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να σέβεσαι την ομάδα που σου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστείς επαγγελματικά. Οι δύο παίκτες είναι εκτός ομάδας μέχρι νεοτέρας».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο