"Μέχρι το τέρμα ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση"

Ο προπονητής, Τάσος Κυριάκου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τόνισε ότι ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση φαίνεται ότι θα είναι εκεί μέχρι το τέλος.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:

Τελειώνοντας ο πρώτος γύρος δεν βγαίνει ο πρωταθλητής χειμώνα, αφού δεν δόθηκαν όλα τα παιχνίδια. Δεν μας βγάζει την αληθινή εικόνα παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο το δείγμα.

Μπορούμε να αναλύσουμε την κάθε ομάδα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν ένα μέτρο θέαμα, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό.

Έχει πέσει η ποιότητα των παικτών από τις μικρομεσαίες ομάδες. Έδινε καλύτερη ποιότητα, όμως ζητάμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και νιώθω ότι θα είναι συναρπαστικό.

Έχουν από δυο αποκρούσεις οι τερματοφύλακες, πράγμα που σε ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ δύσκολο το βλέπεις. Το θετικό είναι ότι είχε αρκετό κόσμο. Η Ομόνοια δείχνει ότι έχει σταθεροποιήσει την απόδοση της σε υψηλά επίπεδα. Είχαμε τα ερωτηματικά μας, θεωρώ ότι το δείγμα είναι μεγάλο. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη σε μεγαλύτερο διάστημα από τον ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια μαζί με την Ανόρθωση είναι ανταγωνιστικές.

Η Ανόρθωση παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι σταθερή. Στηρίζεται πλέον σε ένα κορμό 14-15 παικτών και έχουν αφομοιώσει τον τρόπο του Τιμούρ. Έχει βάλει 3-4 στοιχεία και τα βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι. Όλοι έλεγαν ότι θα ήταν καλή αμυντικά και όχι επιθετικά. Αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη επίθεση.

Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ δείχνουν να είναι δυο ομάδες που θα είναι μέχρι το τέρμα. Η Ομόνοια μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την Ευρώπη. Ο Απόλλωνας βρίσκει τον καλό του εαυτό. Η ΑΕΚ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, παίζει με ένα αγωνιστικό στυλ όλα τα χρόνια. Φέτος έχασε την ποιότητα στην κατοχή της μπάλας. Θα είναι εκεί η ΑΕΚ, όπως και η ΑΕΛ. Με ένα χαμηλό προϋπολογισμό βγάζει σοβαρό σύνολο η ΑΕΛ. Στο ίδιο επίπεδο με την Ανόρθωση είναι η ΑΕΛ όσον αφορά την απλότητα του παιχνιδιού. Η ΑΕΛ είναι καλύτερη μεσοεπιθετικά απ’ ότι πέρσι.

Έχει δυο όψεις το νόμισμα. Το ποδόσφαιρο δεν ήταν όπως ήταν πριν 10 χρόνια. Τα λεφτά που παίζονται είναι πάρα πολλά. Δεν θα ήθελαν να χάνουν από μια απόφαση του διαιτητή. Δεν πανηγυρίζουμε αν δεν δούμε το VAR. Θα πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πράγματα κάθε χρόνο. Το VAR δούλεψε αυτό τον χρόνο και κάποια πράγματα θα βελτιωθούν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο