ΑΠΟΕΛ: Τελευταίο χαρτί ο Ινγκέμπριτσεν

Ασθενής χωρίς θεραπεία μοιάζει πλέον ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας δείχνει ανήμπορη να σταθεί στα πόδια της και για πρώτη φορά μετά από χρόνια αμφισβητείται τόσο έντονα η κυριαρχία της. Τα εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα θα είναι μια ωραία ανάμνηση αν δεν αλλάξουν πολλά και σημαντικά πράγματα στην ομάδα. 

Η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη, η οποία φημίζεται για την αισιοδοξία της, βρίσκεται στα σχοινιά και μαζί όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Το τελευταίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Οι πρωταθλητές είναι τόσο πολύ οικονομικά εξαρτημένοι από τα χρήματα της UEFA που δεν αντέχουν χωρίς αυτά. Ακόμη και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ να μπουν, αλλά από το μονοπάτι των προκριματικών της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Ως εκ τούτου η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν και παραμένει ο προθάλαμος των 10+ εκατομμύριων. 

Πάμε στο θέμα μας. Η διοίκηση έριξε όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι από πολύ νωρίς και έχασε. Αυτό είναι δεδομένο. Τίποτα δεν της βγήκε φέτος. Ούτε το ρίσκο που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια και χτυπούσε… κέντρο. Αναφερόμαστε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας σε κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Φέτος είδαμε τον ΑΠΟΕΛ με τέσσερις προπονητές και τουλάχιστον με τους τρεις (Τραμετσάνι, Ντολ και Χατζηλούκα) ήταν νωχελικός, κουραστικός και ανήμπορος. 

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει και ο παράγοντας έδρα για την ομάδα. Η διοίκηση ταυτίστηκε με τους οργανωμένους και καλώς η κακώς «πολέμησε» την κάρτα φιλάθλου. Ωστόσο γνώριζε εκ των προτέρων ότι η όποια προσπάθεια θα έπεφτε στο κενό, αλλά συνέχιζε. Την ίδια ώρα όλοι οι υπόλοιποι, σταμάτησαν να ασχολούνται με τους οργανωμένους, άφησαν τον ΑΠΟΕΛ να ωρύεται και επικεντρώθηκαν στο να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Και οι πλείστοι σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν. 

Επομένως, δυο πολύ δυνατά όπλα δεν υπάρχουν για τη συνέχεια. Το ρίσκο και ταυτόχρονα το ταρακούνημα της διοίκησης που έβγαινε τα προηγούμενα χρόνια, και ο κόσμος του. Τι έμεινε; Ο Κόρε Ινγκέμπριτσεν. Μόνο ο Νορβηγός μπορεί να αλλάξει πλέον τα δεδομένα. Βασικά είναι το μοναδικό χαρτί που έμεινε στον ΑΠΟΕΛ για την εκπλήρωση των στόχων του. 

Ας αφήσουμε εκτός κουβέντας το παιχνίδι με την Ανόρθωση και για χάρη αυτής, να υποθέσουμε ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Ακόμη και έτσι, όμως, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να βελτιώσει τις μονάδες και το σύνολο που παρέλαβε και παράλληλα να του βγουν τουλάχιστον οι τρεις από τις τέσσερις μεταγραφές. 

Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο, θα το δείξει ο χρόνος. Το μόνο σίγουρο και το αναφέρουμε από τώρα είναι πως σε περίπτωση που αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στον Ινγκέμπριτσεν. 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο