Γνωρίστηκαν στην Κύπρο, δύο χρόνια μετά του έσωσε τη ζωή!

Αμφότεροι αφίχθηκαν στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2017 και την αποχαιρέτισαν έναν χρόνο αργότερα. Γιούβελ Τσούμου και Μαμαντού Καντέ γνωρίστηκαν στο νησί της Αφροδίτης προ διετίας, όταν ο Κογκολέζος επιθετικός αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ερμή και ο αμυντικός από τη Γουινέα Μπισάου στην Ομόνοια.

Οι δρόμοι τους έσμιξαν ξανά τον περασμένο Νοέμβριο σε αναμέτρηση των εθνικών τους ομάδων, στην οποία ο Τσούμου αποκόμισε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι έπειτα από χτύπημα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δύο μήνες μετά από εκείνη την οδυνηρή εμπειρία ο 29χρονος επιθετικός σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πλέον χαίρει άκρας υγείας και έχει ως στόχο να (βρει ομάδα και) να δώσει το παρών στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2021.

«Ήταν ένα ατύχημα, διότι ο τερματοφύλακας έκανε έξοδο και συγκρουστήκαμε, δίχως να έχει πρόθεση να με χτυπήσει. Αλλά η σύγκρουση ήταν δυνατόν. Θυμάμαι διάφορους παίκτες, και από τις δύο ομάδες, να τρέχουν να με βοηθήσουν μέχρι την επέμβαση των ιατρικών επιτελείων», θυμήθηκε το σκηνικό ο Τσούμου, πριν υμνήσει την υποδειγματική αντίδραση του αρχηγού της Γουινέα Μπισάου.

«Ναι, ο Μαμαντού Καντέ πιθανότατα μου έσωσε τη ζωή. Μετά τη σύγκρουση τράβηξε έξω τη γλώσσα μου που είχε γυρίσει ανάποδα, προκειμένου να με προφυλάξει από πνιγμό. Του είμαι αιώνια ευγνώμων. Γνωριζόμαστε από την Κύπρο: εκείνος έπαιζε στην Ομόνοια κι εγώ στον Ερμή», συμπλήρωσε ο 29χρονος.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο