«Ο τρόπος που διεξάγεται τώρα το πρωτάθλημα δεν μας βρίσκει σύμφωνους»

Τη διαφωνία της ομάδας του για τον υφιστάμενο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος ενόψει της καταστατικής συνέλευσης της ΚΟΠ εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προετοιμασία: «Έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Η ομάδα ήταν πειθαρχημένη κατά την παραμονή της στη Βουλγαρία. Ο προπονητής χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα ποιοτικά είναι πολύ καλύτερη από πέρσι και αισιοδοξούμε ότι φέτος θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι αυτή την περίοδο. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και ελπίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα με την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το ρόστερ: «Το ρόστερ έχει συμπληρωθεί. Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται κάτι περισσότερο».

Για τους στόχους: «Θέλουμε καλή αγωνιστική σεζόν, με θετικά αποτελέσματα, να μείνουμε μακριά από περιπέτειες και συνέχεια της οικονομικής εξυγίανσης. Το πλάνο που θέσαμε τα τελευταία χρόνια υλοποιείται σταθερά και σιγά-σιγά, τα επόμενα δύο χρόνια, να τεθούν οι βάσεις για κάτι περισσότερο».

Για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων: «Το πρωτάθλημα όπως γίνεται τώρα με 12 ή 14 ομάδες σε τρεις γύρους δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι γενική πεποίθηση ότι οι τρεις γύροι δεν βοηθούν καθόλου να έχουμε σωστό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πριν τρία χρόνια ήμασταν στην εξάδα και δεν είχαμε κίνητρο γιατί δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήμασταν έβδομοι, οι ομάδες που ξεκαθαρίζουν τη διαβάθμιση συνεχίζουν χωρίς κίνητρα και ταλαιπωρούνται οικονομικά οι ομάδες. Πρέπει να αλλάξει το σκηνικό. Στις 20 Αυγούστου πάμε για καταστατική αλλαγή, δεν θα καταλήξει για το πόσες ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα. Θα τεθεί το μίνιμουμ και το μάξιμουμ και απ΄ εκεί και πέρα θα δούμε τις ομάδες. Θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη περίοδο».

Για το γιατί να μη γίνουν από φέτος οι αλλαγές: «Φέτος έχει γίνει η προκήρυξη. Δεν έχουμε κάτι το συγκεκριμένο για να καταλήξουμε άμεσα αν θα είναι 14, 16, 12 κλπ».

Για τη θέληση του κόσμου για πρωτάθλημα 12 ομάδων: «Πρέπει να δούμε και το συμφέρον των σωματείων, αν οι 12 ομάδες αντικατοπτρίζουν τα συμφέρονται των ομάδων και όχι μόνο των έξι μεγάλων. Πρέπει να επανεξετάσουμε γενικά το θέμα και όταν παρθεί η τελική απόφαση και τεθεί στον κόσμο το δικαιολογητικό, τότε ο κόσμος θα καταλάβει καλύτερα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο