Το κρίσιμο 48ωρο για την αποχή των διαιτητών

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ (και η πρώτη επίσημη παραδοχή για τη σκέψη έλευσης ξένων διαιτητών), η αναφορά-κόλαφος του Νίκου Αναστασιάδη στα Βραβεία της ΕΑΚ και η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Ανδρέα Κωνσταντίνου ήταν -σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών- οι καταλύτες για την απόφαση των διαιτητών να κηρύξουν αποχή για το τρέχον Σαββατοκύριακο.

Χρονικό σημείο λήξης της αποχής δεν έχει οριστεί. Η διάρκειά της θα κριθεί από τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα και αύριο ο Σύνδεσμος Διαιτητών με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Σαββίδη, αντιστοίχως.

Στη σημερινή συνάντηση (11:30) οι διαιτητές θα ενημερωθούν για όσα λέχθηκαν στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα εκφράσουν τα δικά τους παράπονα και θα θέσουν τους όρους για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους -ενδεχομένως και από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια κυπέλλου.

Στο αυριανό ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι διαιτητές θα διαπιστώσουν τη θέληση, την αποφασιστικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα της πολιτείας στη διαλεύκανση της επίθεσης στον Ανδρέα Κωνσταντίνου, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να αισθάνονται ασφαλείς και όχι ευάλωτοι στις ορέξεις του καθενός.

Μία από τις αξιώσεις των διαιτητών προς αποκατάσταση της φήμης τους είναι και η κατονομασία των διεφθαρμένων στον κλάδο, στους οποίους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και αναμένεται με ενδιαφέρον, αν θα υπάρξουν εξελίξεις και στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο