Το CAS, οι Τ/Κύπριοι και τα «στημένα»

Την άρση των περιορισμών έτσι ώστε Τουρκοκυπριακές ομάδες να έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν διεθνείς φιλικούς αγώνες στα κατεχόμενα αλλά και να επιτρέπεται η προετοιμασία ομάδων άλλων χωρών αναγνωρισμένων από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, ζητεί για μια ακόμη φορά ο λεγόμενος πρόεδρος της Τ/κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου. Θέμα που κυριαρχεί ειδησεογραφικά στα κατεχόμενα και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολιτης».

Συγκεκριμένα θα καταθέσει η λεγόμενη Τ/κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσφυγή στο CAS. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να το πράξει καθώς δεν είναι αναγνωρισμένο μέλος της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Η πρόθεση αυτή χρονολογείται εδώ και χρόνια. Ποτέ όμως η Τ/κυπριακή πλευρά δεν μπόρεσε να δικαιωθεί καθώς το μοναδικό μέλος αναγνωρισμένο από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από χρόνια, υπήρχαν συνομιλίες της ΚΟΠ με την λεγόμενη Τ/κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με την ΚΟΠ να έχει ξεκάθαρη θέση. Αν επιθυμείτε να σας αναγνωρίσει η Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ένταξη και την αναγνώριση της ΚΟΠ ως η μοναδική ομοσπονδία στην Κύπρο.

Μάλιστα στην προσπάθεια του ο πρόεδρος της λεγόμενης Τ/κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Χασάν Σέρτογλου να ενισχύσει την θέληση των Τουρκοκυπρίων, κάνει λόγω σε δηλώσεις του για ποδοσφαιρική μαφία που επικρατεί στο νότο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Συγκεκριμένα τόνισε σε δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στο goalnews ότι «Το ποδόσφαιρο στην ε/κ πλευρά  ταλανίζεται στο βούρκο του μαύρου χρήματος και των σικέ αγώνων. Δεν δημιουργούνται από μόνα τους τα σικέ παιχνίδια, κάποιοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητές εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Ήταν γνωστό ποιοι έκαναν αυτές τις δουλειές στον νότο, αλλά αυτό που αποκαλείται μαφία εκφόβιζε και τρόμαζε τους πάντες. Πλέον όμως οι κανονισμοί της UEFA-FIFA είναι τόσο σκληροί που ούτε μαφία ούτε κάτι άλλο λαμβάνουν υπόψη», τόνισε ο Χασαν Σέρτογλου.
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο