Δύο ξένοι διαιτητές στα play off

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου. Μοναδικό θέμα στην ατζέντα, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για κάθοδο ξένων διαιτητών.

Απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από την ΚΟΠ, προϊόν του προβληματισμού από την εικόνα των διαιτητών μας στο πρωτάθλημα. Η ΚΟΠ προσανατολίζεται στην κάθοδο ξένων διαιτητών για τους αγώνες της β` φάσης. Η πρόθεση είναι να έρχονται στην Κύπρο δύο διαιτητές με τους βοηθούς τους και να διευθύνουν δύο αγώνες της κάθε αγωνιστικής.

Κριτήριο ορισμού η κρισιμότητα των αγώνων. Για να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση αυτή χρειάζεται έγκριση από την ΟΥΕΦΑ. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου και τα μέλη του, εμφανίζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρούν οπισθοδρόμιση της κυπριακής διαιτησίας αλλά και της ΚΟΠ καθώς αυτή είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση και ανέλιξη διαιτητών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει αριθμός διαιτητών που δεν δέχονται να ορισθούν ως τέταρτοι καθώς θεωρούν ότι μειώνεται η αξία τους.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών και τα μέλη του, παρουσιάζονται ενοχλημένοι από τις δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της ΚΟΠ Γιώργου Φαντάρου στο ΣΙΓΜΑ περί περίεργων συμπεριφορών διαιτητών και στην αυριανή συνάντηση θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον Γιώργο Κούμα. Κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης, αν η Ομοσπονδία είναι αμετακίνητη από τις θέσεις της, ο σύνδεσμος αφήνει όλα τα σενάρια ανοικτά, έχοντας υπόψη και δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο