Το αληθινό ντέρμπι δεν παίχτηκε στο γήπεδο

Το ντέρμπι ΑΕΛ-Ομόνοια είχε το όνομα, αλλά όχι και τη χάρη -τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου. Παρά τον αμφίρροπο χαρακτήρα της αναμέτρησης, τις δυνατές μονομαχίες και τις εντάσεις, όσα συνέβησαν στο χορτάρι δεν έδωσαν ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπι. Αυτό ήλθε μετά…

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τελευταίο σφύριγμα του Μάρκο ντι Μπέλο οι Χένινγκ Μπεργκ και Ντούσαν Κέρκεζ αναμετρήθηκαν λεκτικά για το πού και πώς κρίθηκε το παιχνίδι. Χωρίς να ασκεί κριτική στη διαιτησία, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δική του οπτική των πραγμάτων, ο Νορβηγός τεχνικός της Ομόνοιας δήλωσε ευθαρσώς πως όλες οι μεγάλες αποφάσεις του Ιταλού και των βοηθών του ήταν εις βάρος της ομάδας του.

Δεν αρκέστηκε σε αυτό, μάλιστα, αλλά αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις κυριότερες εξ αυτών. Το κατά τη γνώμη του οφσάιντ στο τέρμα της ΑΕΛ, τον μη καταλογισμό πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μεντόγεβιτς στον Ακιντόλα, στη μη αποβολή παίκτη των γηπεδούχων για μαρκάρισμα από πίσω στον Νιγηριανό.

Δίπλα στον Μπεργκ ο Κέρκεζ άκουγε και… φόρτωνε. Και μόλις ήλθε η σειρά του, άρχισε το «πυρ κατά ριπάς»: για την κόκκινη που έπρεπε να είχε δεχτεί παίκτης των φιλοξενούμενων για χτύπημα στον Μεντόγεβιτς, για τα φαλτσοσφυρίγματα εις βάρος της ομάδας του τις περασμένες αγωνιστικές, για την υπεροχή της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, για τη θητεία του Μπεργκ στην Αγγλία που όφειλε να τον είχε διδάξει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται δυνατά και δεν είναι μπαλέτο.

Και, ακολουθώντας κατά γράμμα το παράδειγμα του Νορβηγού, διευκρίνισε πως όλα αυτά λέγονται με σεβασμό στον συνάδελφο και στην αντίθετη άποψη. Και επειδή η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου ήταν ντέρμπι με τα όλα της, ο Μπεργκ στην πρώτη ευκαιρία -μετά από ερώτηση δημοσιογράφου- «σήκωσε το γάντι» και διευκρίνισε πως έχει παίξει μεν στην Αγγλία, αλλά γνωρίζει άριστα τι είναι φάουλ.

Αν είχαν παίξει τέτοια… μπάλα και στο γήπεδο οι δύο ομάδες, θα μιλούσαμε για το παιχνίδι της χρονιάς.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο