Στημένα παιχνίδια: Στη νομική υπηρεσία η ισπανική συνομιλία

Τις τελευταίες ώρες το κυπριακό ποδόσφαιρο βάλλεται πλέον και από το εξωτερικό. Το δημοσίευμα σε ηλεκτρονική εφημερίδα στην Ισπανία για διεθνές δίχτυο στημένων αγώνων στην Κύπρο ήρθε να προστεθεί στα όσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τους ύποπτους αγώνες, τη σύλληψη του προέδρου της Αγίας Νάπας και διαιτητή. Η ΚΟΠ για τις σημερινές αναφορές που γίνονται στην Ισπανία δεν έχει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ. Άγνωστο είναι αν θα ενημερωθεί και πότε.

Στο μεταξύ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι οι αστυνομικές αρχές στην Κύπρο γνώριζαν για το κύκλωμα στημένων αγώνων που συνδέεται και με αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας η υπόθεση από τις Ισπανικές Αστυνομικές Άρχες λήφθηκε τον Μάρτιο του 2019. Υπήρχε μια μαρτυρία μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας.

Οι Αστυνομικές Αρχές της Κύπρου ζήτησαν συνάντηση με τους Ισπανούς κάτι που έγινε τον Ιούλιο του 2019. Στην συνάντηση δεν παρουσιάστηκε κάποια μαρτυρία για να τεκμηριωθεί η υπόθεση, απλώς η ηχογραφημένη συνομιλία. Η Αστυνομία μας ζήτησε από την Ισπανική Αστυνομία σε μετάφραση την όλη συνομιλία και την έλαβε τον Νοέμβριο του 2019. Τον Ιανουάριο η Αστυνομία έστειλε την όλη υπόθεση στη νομική υπηρεσία για οδηγίες χωρίς από τότε να σημειωθεί κάποια εξέλιξη.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο