Εκρηκτικό κοκτέιλ η στρογγυλή θεά!

Εκρηκτικό κοκτέιλ μοιάζει το κυπριακό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα. Έλευση εκθέσεων για στημένους αγώνες, έντονη στοιχηματική δραστηριότητα αγώνων, συλλήψεις υπόπτων, δηλώσεις με υπονοούμενα για αγώνες περασμένων περιόδων, ανακρίσεις ποδοσφαιριστών και παραγόντων, ανακοινώσεις ομάδων, τοποθετήσεις από την ΚΟΠ και πλέον δημοσιεύσεις στο εξωτερικό για τον «στάβλο του αυγεία» όπως τον αποκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το χθεσινό δημοσίευμα της Ισπανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας elconfidencial για τέσσερις αγώνες της περιόδου 2017-2018 που αμφισβητεί την καθαρότητα τους, κάνει λόγο για θεσμική διαφθορά προκάλεσε αντιδράσεις. Αρχικά από τρία σωματεία, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ χαρακτηρίζοντας ανυπόστατο το δημοσίευμα. Αντίδραση και από την ΚΟΠ, «καμία ενημέρωση» η θέση της.

Η τοποθέτηση ωστόσο του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου ότι η Αστυνομία ήταν ενήμερη από τον Μάρτιο του 2019 αφήνει κάποια ανοικτά ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί ενώ η Αστυνομία ήταν ενήμερη από τον Μάρτιο του 2019, δεν το δημοσιοποίησε παρά μόνο μετά το χθεσινό ρεπορτάζ στην Ισπανία τοποθετήθηκε;

Δεύτερον, οι Αστυνομικές Αρχές ενημέρωσαν την ΚΟΠ, ως διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου στην Κύπρο; Αν ναι γιατί η ΚΟΠ, δεν τοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2019 και το έπραξε χθες ; Αν όχι γιατί δεν το έκανε η Αστυνομία;

Τρίτον, γιατί η νομική υπηρεσία από τον Ιανουάριο δεν έχει δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης;

Τέταρτον, τώρα που είναι ενήμερη η ΚΟΠ, τι προτίθεται να πράξει; Θα ζητήσει στοιχεία από την ΟΥΕΦΑ και από τις Αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας;

Πέμπτο, η μαρτυρία που έχουν ενώπιον τους οι αρχές της Ισπανίας είναι μια συνομιλία. Από αυτήν προκύπτουν πληροφορίες και στοιχεία; Αν ναι γιατί δεν ανοίγει υπόθεση διερευνώντας τα στοιχεία. 

Το ποδόσφαιρο βάλλεται από παντού. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την όλη κατάσταση. Η προκατάληψη αυξάνεται και το μόνο που τραυματίζεται ανεπανόρθωτο είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο