Ξεκαθαρίζει ο ΑΠΟΕΛ: ''Μεταφέραμε στον δημοσιογράφο το παράπονο μας''

Ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει το σκηνικό γύρω από το ζήτημα με τον δημοσιογράφο του ΡΙΚ και αναφέρει πως θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΚ.

Αναλυτικά:

''Σε σχέση με περιστατικό που δημιουργήθηκε με δημοσιογράφο του ΡΙΚ, επιθυμούμε να αναφέρουμε ότι δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις σε μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία.

Μεταφέραμε στον δημοσιογράφο το παράπονο μας, το οποίο έγινε κατανοητό. Το θέμα θεωρείται και από τις δυο πλευρές λήξαν. Είναι σημαντικό όμως να διευκρινήσουμε το εξής. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ποτέ δεν μας ζητήθηκε από πλευράς του ΡΙΚ να ήταν στην λίστα δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων για τον ευρωπαϊκό αγώνα ΑΠΟΕΛ- FC Basel, ούτε παραβρέθηκε στο γήπεδο και δεν του επιτράπηκε η είσοδος όπως ψευδώς αναφέρθηκε σε σημερινά δημοσιεύματα.

Σήμερα είχαμε επίσης επικοινωνία με την ΕΑΚ όπου μας αποσταλεί επιστολή για συνάντηση και για συζήτηση της γενικότερης αντιμετώπισης του ΑΠΟΕΛ από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Η συνάντηση θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών γιατί είναι και δική μας πρόθεση να εκφράσουμε ξεκάθαρα και με παραδείγματα ότι υπάρχει μη δεοντολογικά δημοσιογραφική αντιμετώπιση προς την ομάδα μας.

Ως ΑΠΟΕΛ έχουμε ως θέμα αρχής την διασφάλιση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης από οποιονδήποτε δημοσιογράφο. Όμως την ίδια ώρα υπάρχει και η υποχρέωση από τον δημοσιογράφο να είναι αντικειμενικός στην κρίση του και να φέρει την ευθύνη των γραφομένων του. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει αφού αυτό που διαπιστώνεται ως η μόδα της εποχής είναι ότι τα πλείστα δημοσιεύματα είναι ανυπόγραφα παρά το ότι προκύπτει και ως ευθύνη και υποχρέωση του δημοσιογράφου μέσα από το ίδιο το καταστατικό της ΕΑΚ. Είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητήσουμε σε αυτή την συνάντηση που μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε.

Ως παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε και τα ανυπόγραφα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Προδρόμου Πετρίδη και του αντιπροέδρου της Ομόνοιας.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας από που προκύπτουν αυτά τα δημοσιεύματα αφού ούτε δημοσιογράφοι υπήρχαν στην σημερινή συνάντηση ούτε θερμό επεισόδιο υπήρξε πέρα από συζήτηση για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου ούτε δυστυχώς για τους «καλοθελητές» το αιώνιο ντέρμπι έχει «ξεκινήσει» ακόμη. Μπορούν να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή...Αν και τα clicks τους εις βάρος του αναγνωστικού κοινού, τα έκαναν και πάλι''.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο