Πετεβίνος: «Η Ομόνοια είναι απαγορευμένη λέξη»

Δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο για τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπάζελ και την υποχρέωση και την ευθύνη που έχει η ομάδα απέναντι στην ιστορία της, έκανε ο Νεκτάριος Πετεβίνος. Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε και στη συνέχεια, αλλά και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να διεκδικήσει το τρόπαιο. «Η Ομόνοια είναι απαγορευμένη λέξη μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε για το ντέρμπι αιωνίων την Καθαρά Δευτέρα.

«Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας. Θέλουμε να δούμε την ομάδα μας να προσπαθήσει και να έχει καλή εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι έχουμε απειροελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι επαναληπτικός των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, μην υποβαθμίζουμε τέτοιο παιχνίδι.

Θυμίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ το 2012 πήγε στη Μαδρίτη για να παίξει με τη Ρεάλ και πάλι με ήττα στον πρώτο αγώνα με 0-3, αλλά έκανε μια εμφάνιση που μνημονεύεται. Πρέπει να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη μας παρά ότι φέτος αποδειχθήκαμε κακοί μαθητές».

Για τη συνέχεια

«Όλες οι ομάδες έχουν αστάθεια και εμείς πρέπει να αντιληφθούμε τι πρέπει να κάνουμε σωστά για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είδαμε μια ομάδα με δυο πρόσωπα και αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι ότι παρουσιαστήκαμε έτσι σε ένα 90λεπτο και δικαίως χάσαμε.

Για πολλοστή φορά καλούμαστε να κάνουμε πράξεις και όχι λόγια.

Κάναμε παιχνίδια του ύψους και του βάθους. Το ύψος μας δείχνει ότι είναι καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και την ίδια ώρα πηγαίνουμε ακριβώς στο αντίθετο άκρο. Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί και δεν έχω την απάντηση. Πρέπει το ένα να απομονωθεί από το άλλο και να κρατήσουμε το θετικό».

Αν επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών

«Είναι κομβικό ότι η ομάδα άλλαξε τέσσερις προπονητές. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναγκάζει τον κάθε ένα να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Η συνολική ευθύνη είναι άλλη δουλειά».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο