Μία άλλη προσέγγιση από την ΑΕΚ

Ετών 50 ο Νταβίντ Κανέδα. Με θητεία σε μεγάλους ή και πολύ αξιόλογους συλλόγους. Έχοντας  δουλέψει στη χώρα του, αλλά και εκτός συνόρων. Σαν 2ος προπονητής, σαν βοηθός. Κουβαλά εμπειρίες και σίγουρα για να επιλεγεί, έχει πείσει τον Αρνάλ Κόντε.  Η επιλογή της ΑΕΚ θα κριθεί φυσικά στην πράξη, όταν ο Ισπανός θα πιάσει δουλειά και θα δείξει έργο. 

Είναι πάντως ενδιαφέρον πως η ομάδα της Λάρνακας κάνει μία στροφή σε σχέση με τις προηγούμενες της αποφάσεις, από τον καιρό που ο Άντρος Καραπατάκης ηγείται του συλλόγου. 

Κρίστιανσεν, Ιντιακέθ, Ιραόλα οι επιλογές της τελευταίας εξαετίας. Κοινό τους χαρακτηριστικό, πως ήταν σαφώς μικρότεροι σε ηλικία, η ΑΕΚ πόνταρε σε αυτό. Ο Κρίστιανσεν ήταν στα 41 του το 2014, ο Ιντιακέθ στα 44 το 2016 και ο Ιραόλα μόλις στα 36 το 2018. 

Ο Κρίστιανσεν και ο Ιραόλα είχαν πίσω τους μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστές και έκαναν το πρώτο τους βήμα στην προπονητική. Ο Ιντιακέθ είχε μερικές χρονιές στους πάγκους, αλλά σε επίπεδα 3ης κατηγορίας της Ισπανίας. Ερχόμενος για 1η φορά το 2016 στην Κύπρο, αναλάμβανε ομάδα που θα έπαιζε στην Ευρώπη και κυρίως είχε την διάθεση και την δυναμική να κατακτήσει τίτλους.  Ο Κανέδα δεν έκανε καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, ούτε είχε κάτσει σε τιμόνι ομάδας, αλλά στην θέση του συνοδηγού. 

Ο νεοφερμένος Ισπανός έχει πάντως ένα κοινό σημείο με τους προκατόχους του. Και αυτός ανοίγει ένα άλλο διαφορετικό κεφάλαιο στην πορεία του, εκκινεί από άλλη αφετηρία και θέλει να αποδείξει πράγματα.  
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο