Το πρωτάθλημα αρχίζει…όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι έφτασε. Σήμερα έχουμε πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα με την διεξαγωγή της κουτσουρεμένης 1ης αγωνιστικής αφού αναβλήθηκαν τρεις αγώνες. 

Οι αγώνες ΑΕΚ – Πάφος, Απόλλων - ΕΝΠ και Νέα Σαλαμίνα ΑΠΟΕΛ αναβλήθηκαν λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ.

Για την πρώτη αγωνιστική, θα γίνουν οι ακόλουθοι τρεις αγώνες: 

Σήμερα Σάββατο: 
18:00 Ερμής - ΑΕΛ (Cytavision)
20:00 Ομόνοια - Αλκή (Primetel)

Την Κυριακή: 
19:00 Δόξα - Ανόρθωση (Cytavision).

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ακόλουθων δώδεκα ομάδων:

 ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, Αλκή Ορόκλινης, Δόξα Κατωκοπιάς, Ε.Ν. Παραλιμνίου, Ερμής Αραδίππου, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Ομόνοια Λευκωσίας και Πάφος FC.
 Το Πρωτάθλημα Cyta 2018 – 2019 θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις με 32 συνολικά αγωνιστικές.  Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε δύο γύρους των έντεκα αγωνιστικών, συνολικά 22 αγωνιστικές.

 Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μεταφέροντας μαζί τους στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που πήραν στην πρώτη φάση.
 Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης η οποία θα ολοκληρωθεί σε δέκα αγωνιστικές, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία. 
 
Οι έδρες των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα:
 
Στάδιο ΓΣΠ: ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια
Τσίρειο Στάδιο: Απόλλωνας, ΑΕΛ
Μακάρειο Στάδιο: Δόξα Κατωκοπιάς
ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ
«Αντώνης Παπαδόπουλος»: Ανόρθωση
«Ν. ΠΑΠΑΣ Group - Αμμόχωστος Επιστροφή»: Νέα Σαλαμίνα, Αλκή, Ερμής
«Στέλιος Κυριακίδης»: Πάφος F.C.
Δημοτικό Στάδιο «Τάσος Μάρκου»: ΕΝ Παραλιμνίου
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο