«Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, θα το κλείσουμε, αν...»

Την εισήγηση του ΠΑΣΠ για προσωρινή αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλα τα πρωταθλήματα εξήγησε και ανέλυσε ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του συνδέσμου ποδοσφαιριστών τόνισε πως στα γήπεδα των μικρών κατηγοριών δεν πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και είναι επικίνδυνο για κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές.

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα και τον παρακάλεσα να δουν το ενδεχόμενο αναβολής τουλάχιστον στις μικρές κατηγορίες και στα U19. Αυτό που μας ανησυχεί έντονα είναι ότι και τις προηγούμενες μέρες μέσα από πληροφόρηση από τα μέλη μας διαπιστώσαμε ότι είναι τραγική η κατάσταση στους χώρους των αποδυτηρίων στις μικρές κατηγορίες και θεωρώ αδύνατο να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής. Θεωρώ ότι θα ήταν σωστό να ανασταλούν τα παιχνίδια των μικρών κατηγοριών. Τα μέτρα που πήραμε είναι αρκετά καλά και τα πήραμε αρκετά ποιο νωρίς από πολλές άλλες χώρες. Ενημερώθηκα από την Fifpro ότι πολλά πρωταθλήματα έχουν κλείσει και ακολουθούν και άλλες χώρες.

Αυτό δείχνει ότι με μαθηματική ακρίβεια θα έχουμε πρόβλημα. Εφόσον υπάρξει πρόβλημα σε αθλητή είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν θα το κλείσουμε και η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη καθώς μια ολόκληρη ομάδα θα μπει πρέπει να μπει σε καραντίνα και χάνουμε άλλες δύο εβδομάδες και άλλα πολλά.

Η κυβέρνηση πήρε πολύ καλά μέτρα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα χαθεί τίποτα ειδικά για τις μικρές κατηγορίες, αν περιοριστούμε αυτή την εβδομάδα και να δούμε μέχρι την Τρίτη που θα γίνει η τηλεδιάσκεψη με την UEFA. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν, αλλά άλλο είναι να ελέγξεις έξι γήπεδα κεκλεισμένων των θυρών με ελεγμένο περιβάλλον και άλλο να προσπαθήσεις να ελέγξεις πολλές ομάδες σε αποδυτήρια που είναι χάλι μαύρο.

Εμάς η θέση μας είναι να αναβληθούν όλα τα παιχνίδια, αλλά -αν υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην Α΄ κατηγορία- δεν θα στοιχίσει κάτι αν αναβληθούν τα παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες. Άλλο να έχεις να ελέγξεις 100 άτομα στο γήπεδο και άλλο να έχεις να ελέγξεις 1000-1500», υπογράμμισε ο Νεοφυτίδης στον Super Sport FM (104.0).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο