Καραντίνα και αθλητισμός …

Η καλαθόσφαιρα μας έβαλε λουκέτο, το ίδιο ενδέχεται να γίνει και με την πετόσφαιρα και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το ποδόσφαιρο… Η ζωή μας και ο αθλητισμός σε καραντίνα με το μέλλον να είναι αβέβαιο. Απειλείται ξανά η οικονομία της χώρας και γενικώς υπάρχει μούδιασμα για το σήμερα και το αύριο.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται σεβασμός προς τον άνθρωπο… Υπ’ αυτά τα δεδομένα ο αθλητισμός μπαίνει στο περιθώριο. Μας λυπεί όλους αυτή η κατάσταση, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και μάθουμε πράγματα για το μέλλον. Στα δύσκολα φαίνεται η πραγματική αξία του αθλητισμού. Δεν είναι μόνο η μπάλα που τρέχει στα γήπεδα. Είναι και τα συναισθήματα, η χαρά και η λύπη, η αγωνία για το απρόβλεπτο. Η σημασία της νίκης και η αξία του χαμένου. Είναι τα μικρά παιδιά που βλέπουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν με το μυαλουδάκι τους τι συμβαίνει και δεν πάμε στα γήπεδα, δεν υπάρχει δράση και δεν μπορούν ούτε και τα ίδια να τρέξουν στα γήπεδα και να αγωνιστούν με φίλους τους.  

«Όλοι μαζί θα νικήσουμε» είναι το σλόγκαν που συνοδεύει τις ομάδες και τους συλλόγους και μας βρίσκει όλους άξιους συμπαραστάτες. Είναι στενάχωρο να βλέπεις γήπεδα κλειστά, τα προπονητικά κέντρα άδεια και … γενικώς βουβαμάρα και αγωνία. Και αν για την καλαθόσφαιρα και την πετόσφαιρα τα οικονομικά δεδομένα για τις ομάδες είναι πιο μικρά και μπορούν να πάρουν πιο εύκολα τις αποφάσεις, για το ποδόσφαιρο αυτό δεν ισχύει. Τα μεγέθη, οικονομικά και άλλα, των ποδοσφαιρικών ομάδων είναι σε άλλα, πιο ψηλά επίπεδα. Υπό κανονικές συνθήκες αυτή την περίοδο, οι ομάδες θα άρχιζαν να προγραμματίζονται για την ερχόμενη σεζόν. Τώρα όμως; Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Με ποια δεδομένα, άλλωστε, οικονομικά και αγωνιστικά;  

Μπήκαμε σε καραντίνα γενικώς και εναπόκειται και σε εμάς, στο καθ’ ένα ξεχωριστά και όλους μαζί, πώς θα βγούμε και … να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας και να πάμε με τα παιδιά μας στα γήπεδα, να τρέξουμε, να φωνάξουμε και να βάλουμε γκολ ή καλάθι … στη ζωή.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο