Η ΚΟΠ εξετάζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - ξεκαθαρίζει το σκηνικό!

Αν η ζωή μας και η καθημερινότητα μας κυλούσε ομαλά σήμερα, θα μιλούσαμε για τον απόηχο της 2ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Η κατάθεση απόψεων στα social media από τους ποδοσφαιρόφιλους, οι τηλεφωνικές γραμμές των ραδιοφωνικών εκπομπών θα έπαιρναν «φωτιά». Αποτελέσματα, διαιτησία, δηλώσεις, παρασκήνιο και όλα όσα συνέβαιναν στην καθημερινότητα μας θα ήταν το μενού. Σήμερα όμως ξημέρωσε μια διαφορετική ημέρα. Μια ημέρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα. Μια ημέρα που η Κύπρος ξεκινά να βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη.

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός σαφώς περνά σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο οι επόμενες ημέρες και ειδικά η αυριανή θεωρείται κρίσιμη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και για την κάθε ομοσπονδία μέλος της ΟΥΕΦΑ.

Αύριο σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 55 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θα συζητηθεί και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του EURO 2020, για τον τρόπο διεξαγωγής των δυο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αλλά και των εγχώριων πρωταθλημάτων.  Σενάρια υπάρχουν πολλά. Μετάθεση της ημερομηνίας του EURO, μονοί αγώνες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα και άλλα πολλά.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο όπως και πολλά σε Ευρώπη και παγκοσμίως μπήκε σε καραντίνα. Η αρχική απόφαση της ΚΟΠ για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων για δυο εβδομάδες, έχει παγιοποιήσει την οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Χθες η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τέσσερις εβδομάδες. Μέτρα που αφορούν και τον αθλητισμό. Πλέον η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ενώπιον της την δεδομένη χρονική στιγμή νέα μέτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, θα εξεταστούν και ενδεχομένως να υπάρχει νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την καθημερινότητα των ομάδων. Αυτό γιατί θα πρέπει να διευκρινιστεί από την ΚΟΠ αν η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων θα ισχύει σύμφωνα με τα νέα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σαφώς η ΚΟΠ θα αναμένει και την αυριανή ημέρα. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ θα ρίξουν φως για το μέλλον του κυπριακού και φυσικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό γιατί οι αποφάσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεσμεύουν την ΚΟΠ όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της Ομοσπονδίας. «Όλες οι αποφάσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ή των οργάνων τους, δεσμεύουν την ΚΟΠ, τα μέλη της, τις ομάδες των μελών της και άτομα που αφορούν και εφαρμόζονται άμεσα από την Εκτελεστική Επιτροπή. Οι εν λόγω αποφάσεις θα έχουν ισχύ από την ημέρα και ώρα που έχουν κοινοποιηθεί στην ΚΟΠ για εφαρμογή».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο