Ποιο είναι το plan B της ΚΟΠ;

Στον μεγάλο-κόσμο που ονομάζεται Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το κυπριακό) υπάρχει όχι αισιοδοξία αλλά υπέρ- αισιοδοξία ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Ήδη η ΚΟΠ έχει αποστείλει ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγωνιστικών. Τους πρότεινε ένα σενάριο, ότι η μπάλα θα στηθεί στην σέντρα. Τι θα γίνει όμως αν η στρογγυλή θέα δεν τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου; Κανείς δεν ξέρει ή καλύτερα κανείς δεν τοποθετείται δημόσια. Σαφώς αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

Όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η ΚΟΠ θα έπρεπε να ενημερώσει γραπτώς όλα τα σωματεία και όχι μόνο της Α` κατηγορίας τι πρέπει να πράξουν σε περίπτωση που δεν επαναρχίσουν οι διοργανώσεις. Η Πολιτεία έκλεισε τα αεροδρόμια, πήρε αυστηρότατα μέτρα ενώ πιθανόν να ληφθεί και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. "Εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο, αλλά σχεδιασμοί για όλες τις πιθανότητες", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Κάποια  ποδοσφαιρικά σωματεία πιέζουν για να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις με κάποιο τρόπο, την ίδια ώρα υπάρχει εμπάργκο στους αθλητικούς χώρους, κλειστούς και ανοικτούς. Υπάρχουν ζητήματα όπως με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Πολλά είναι εκείνα που ολοκληρώνονται τέλος Μαϊου. Ήδη άρχισαν οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από ομάδες που αν και εφόσον επιστρέψουν πίσω θα είναι σε καραντίνα.

Στην εξίσωση αυτή, σαφώς μπαίνουν και οι αρνητικές συνέπειες που θα υποστούν οι ομάδες. Μη διεξαγωγή αγώνων σημαίνει μη προσέλευση φίλαθλου κόσμου. Μη διεξαγωγή αγώνων σημαίνει ότι χορηγός – εταιρεία ενδεχομένως να κάνει σκέψεις για μη τήρηση της συμφωνίας καθώς το προϊόν που χορήγησε δεν λειτουργεί. Μη διεξαγωγή αγώνων σημαίνει ότι οι συνδρομητικές τηλεοπτικές πλατφόρμες δεν μεταδίδουν αγώνες την στιγμή που αυτές έχουν δαπανήσει εκατομμύρια για την αγορά των δικαιωμάτων και οι συνδρομητές έχουν καταβάλλει σεβαστό χρηματικό ποσό για να τους παρακολουθούν. Μη διεξαγωγή αγώνων σημαίνει μηδαμινά έσοδα των ομάδων οι οποίες θα πρέπει να καταβάλουν μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους τους. Είναι πολλά τα κομμάτια του παζλ από την μη διεξαγωγή αγώνων.

Επί της ουσίας plan B από την ΚΟΠ δεν υπάρχει. Θα πρέπει ήδη να καταστρώσει πλάνο η Ομοσπονδία για το τι θα γίνει σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της χρονιάς. Σαφώς θα ακολουθήσει τις οδηγίες της ΟΥΕΦΑ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν είναι στην ίδια κλίμακα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως ποιο είναι το plan B;
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο